27/6/08

Δορυφορικά Flash Extra: Πράσινο φως με προϋποθέσεις της Ε.Ε. στην News Corp, για Premiere!


Το πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) στην News Corp., ώστε να πάρει τον πλήρη έλεγχο της Γερμανικής πλατφόρμας Premiere AG, της οποίας μέχρι στιγμής κατέχει το 25,01%. Η Ε.Ε. έθεσε ως βασική προϋπόθεση για να δώσει το οκ, την υποχρέωση της News Corp. να επιτρέψει την πρόσβαση τρίτων εταιρειών (που ενεργοποιούνται ήδη στην Γερμανική αγορά), στο σύστημα κρυπτογράφησης Videoguard, για λογαριασμό της δορυφορικής πλατφόρμας Premiere. Βασική προϋπόθεση που πρέπει να τηρηθεί από την πλευρά της News Corp, ώστε να διατηρηθεί ο ανταγωνισμός στην Γερμανική αγορά.

Nicolas A. - http://rexsat5.blogspot.com/

26/6/08

Το Ελληνικό MTV ξεκίνησε στο διαδίκτυο!!!

Το Ελληνικό MTV ξεκίνησε καμπάνια μέσα από το διαδίκτυο για την ανεύρεση των VJ παρουσιαστών που θα στελεχώσουν το κανάλι…
Το MTV Vj Search ξεκίνησε!!!

Το MTV Vj Search ξεκίνησε. Το πολυαναμενόμενο MTV έρχεται στην Ελλάδα, και ψάχνει μέσω του internet και ειδικά διασμορφωμένων booths σε όλη τη χώρα τους μελλοντικούς του παρουσιαστές (vjs)! Γράψου τώρα στο mtv search, κάνε log in και ανέβασε το video που θα αποδείξει ότι είσαι ο κατάλληλος MTV παρουσιαστής. Επιπλέον, από την ενότητα αυτή θα ενημερώνεσαι για το που θα βρίσκεται ανα πάσα στιγμή η ομάδα του MTV με τα ειδικά διαμορφωμένα video booths για να μαγνητοσκοπήσεις και να ανεβάσεις το υλικό σου. Show your face! Upload now!
http://www.mtvsearch.gr/booth.aspx

Nicolas A.

23/6/08

Οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας της πολωνικής κρατικής τηλεόρασης εν όψει Ολυμπιακών αγώνων, ενώ η ΕΡΤ παραμένει στις SD μεταδώσεις!


Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας της πολωνικής κρατικής τηλεόρασης TVP HD, εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Στον δορυφόρο Astra 1KR - 19.2°E και την συχνότητα 10773H, 22000, 5/6. Άραγε πότε η Ελληνική κρατική τηλεόραση(ΕΡΤ), θα πάρει σειρά στον κόσμο της υψηλής ευκρίνειας; `H θα παραμείνει απλά όπως και το Καλοκαίρι 2004, μόνο με τις SD μεταδώσεις των 6 Ολυμπιακών καναλιών και την κωδικοποιημένη έκδοση τους μέσω της Νόβα! Αντίστροφα το BBC θα μεταδίδει ελεύθερα τις αντίστοιχες αμφίδρομες υπηρεσίες καναλιών μέσω δορυφόρου (Astra 28.2E), παράλληλα με την ελεύθερη έκδοση υψηλής ευκρίνειας BBC HD, που προετοιμάζεται και για την Πανευρωπαϊκή έκδοση του.
Nicolas A.

11 δυνατοί μουσικοί παίχτες σκοράρουν στο Euro 2008! - Nicolas A.


Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου Euro 2008 είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για το Καλοκαίρι του 2008 και ήδη βρίσκεται στο αποκορύφωμα του..., Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία και Τουρκία διεκδικούν τον τίτλο της διοργάνωσης. Επηρεασμένοι από το Euro 2008 σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τους πιο δυνατούς μουσικούς παίχτες που εκπέμπουν στην ζώνη Clark, αλλά και στο διαδίκτυο. Έτσι η μουσική μας ομάδα καναλιών, αποτελείτε από την βασική μας 11αδα, συν 6 κανάλια που αποτελούν τον πάγκο μας. Τα πιο δυνατά μουσικά κανάλια επιλέχθηκαν από 16 διαφορετικές τροχιακές θέσεις δορυφόρων, μεταξύ 80 μοίρες ανατολικά και 30 μοίρες δυτικά. Έτσι μέσα από ένα σύνολο 100 μουσικών καναλιών που εκπέμπουν από αυτούς τους δορυφόρους, κάναμε την τελική μας επιλογή. Με οδηγό ένα offset πιάτο σε κίνηση, βάλαμε την φαντασία μας να καλπάζει και σας παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα!

Η βασική μουσική 11αδα μας!
Η βασική μας 11αδα περιλαμβάνει κυρίως νεανικά κανάλια, με πολύ καλές μουσικές επιλογές, εφόδιο απαραίτητο για τον ρόλο που τους έχουμε αναθέσει. Ώστε να μπορούν πολύ εύκολα να αποτρέψουν γκολ στη εστία μας `η να σκοράρουν στο αντίπαλο τέρμα. Ενώ έχουν αποκλεισθεί μουσικά κανάλια τύπου VH1 Classic, TeleMelody..., γιατί αντιπροσωπεύουν την παλιά γενιά παιχτών που έχουν περάσει πια στην ιστορία…

1) Τερματοφύλακας: Qoob
Πρώτος μας σταθμός το Ιταλικό κανάλι Qoob, ένα από τα καλύτερα μουσικά κανάλια στην ζώνη Clark, το οποίο εκπέμπει ελευθέρα από τον δορυφόρο Atlantic Bird 12.5W και την συχνότητα 12515Η, 17455, 3/4. Παρόλο που οι δοκιμαστικές εκπομπές του Qoob ξεκίνησαν από τον Νοέμβρη του 2005 και πολλές μετονομασίες, ως νεοεμφανιζόμενος μουσικός παίχτης γρήγορα ξεχώρισε για τις πολύ καλές επιλογές του, από την Rock και Electro διεθνή σκηνή. Έτσι πιστεύουμε ότι η θέση του τερματοφύλακα του ταιριάζει απόλυτα, μια και ευελπιστούμε ότι θα φάει τα λιγότερα γκολ στο φετινό Euro 2008. Η διαδικτυακή ενημέρωση για το αμφίδρομο μουσικό κανάλι Qoob βρίσκετε στο site: http://it.qoob.tv/.

2) Δεξί μπακ (άμυνα): Neo Music
Από τα δυτικά το κινητό μας πιάτο κατευθύνετε στον ανατολικό δορυφόρο Express ΑΜ2- 80E. Όπου με πολύ αγάπη από την Ρωσία, εκπέμπει ελευθέρα το μουσικό κανάλι Neo Music στην συχνότητα 11044Η, 44948, 5/6. Το Neo Music είναι ένα μουσικός παίχτης γενικής κατεύθυνσης, ο οποίος μπορεί πολύ εύκολα να ανεβοκατεβάζει την αδρεναλίνη σας. Τις καλύτερες εντυπώσεις μας τις είχε αφήσει στο παρελθόν όταν εξέπεμπε από τις 53Ε, όπου το μουσικό κοκτέιλ του καναλιού περιελάμβανε καλές επιλογές από την Ποπ, την Ροκ αλλά και πολλές διασκευές από την χορευτική σκηνή. Έτσι το Neo Music κέρδισε επάξια την θέση ως δεξιού αμυντικού, αφού μπορεί να αμύνεται, αλλά και να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Για την διαδικτυακή σας ενημέρωση στο site: http://www.neo-music.ru/.


3) Αριστερό μπακ(άμυνα): Dream TV
Από τα γνώριμα μέρη του δορυφόρου Türksat 2A - 42Ε επιλέξαμε το κανάλι Dream TV, το οποίο μετά από αρκετά χρόνια ελεύθερης εκπομπής, εκπέμπει πλέον κωδικοποιημένα ενταγμένο στην συνδρομητική πλατφόρμα D-Smart (συχνότητα 11804V, 24444, 5/6). Ως μουσικός παίχτης το Dream TV χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία στις επιλογές του με κύριο επίκεντρο την διεθνή σκηνή, στην οποία γίνονται ειδικά αφιερώματα και μεταδίδονται αρκετές συναυλίες. Έτσι το Dream TV σίγουρα ξεχωρίζει στις 42 μοίρες ανατολικά και γι αυτό κερδίζει μια θέση στην άμυνα μας ως αριστερό άκρο. Ο διαδικτυακός τόπος του καναλιού είναι διαθέσιμος στο site: http://www.dreamtv.com.tr/.

4) Στόπερ(άμυνα): MTV Adria
Μετακινούμαστε πιο δυτικά στον ορίζοντα μας και από τον δορυφόρο Amos 4W, επιλέγουμε το Σλαβόφωνο MTV Adria, που εκπέμπει ελεύθερα από την συχνότητα 11586H, 7957, ¾. Το οποίο εκπέμπει αποκλειστικά για τις χώρες της Αδριατικής (Κροατία, Σλοβενία, Σερβία...). Ως τοπικό κανάλι του MTV ακολουθεί την καθιερωμένη playlist που επηρεάζετε από τις χώρες που εκπέμπει, ενώ μεταδίδει και όλα τα γνωστά προγράμματα του MTV… Γι` αυτό το νεανικό MTV Adria καθιερώνεται στο κέντρο της άμυνας μας, ενώ διαδικτυακά βρίσκετε στο site: http://www.mtvadria.com/.

5) Λίμπερο: Sol Música España
Επειδή η στήριξη στην άμυνα μας χρειάζεται να κλείσει δυνατά, με έναν Ισπανικό μουσικό παίχτη, μετακινούμαστε στην πιο δημοφιλή τροχιακή θέση από τα δυτικά στον δορυφόρο Hispasat 30W. Όπου το κανάλι Sol Música España εκπέμπει σε Nagravision 1, μέσα από την συχνότητα 11535V, 24500, 5/6. Ενώ θεωρείτε ένα από τα πιο δυναμικά μουσικά κανάλια της Ισπανίας, μια και ακολουθεί την συνταγή των εξειδικευμένων ζωνών μουσικής ‘ Indie, Rock, Techno’, με αρκετά αφιερώματα και συναυλίες. Ενώ οι σύγχρονοι λατινικοί ρυθμοί σε ξεσηκώνουν καθημερινά, μια και καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του καναλιού, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διαδικτυακή πύλη: http://www.solmusica.es/


6) Αμυντικό Χαφ: MTV ΤWO
Το Βρετανικό κανάλι MTV ΤWO, δεν διαφέρει καθόλου από την Ευρωπαϊκή έκδοση που μεταδίδετε σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή έκδοση του MTV ΤWO εκπέμπει κωδικοποιημένα σε Conax, από τον δορυφόρο Astra 19.2E, και την συχνότητα 11739V, 27500, 3/4. Και είναι ο καλύτερος μουσικός παίχτης για την σύγχρονη Ροκ μουσική. Η αδρεναλίνη φτάνει στο 100%, ιδιαίτερα στην βραδινή ζώνη που ξεκινά στις 2300, ενώ το αποκορύφωμα έρχεται στην εκπομπή ‘120 Minutes’ που μεταδίδετε από το MTV ΤWO καθημερινά στις 03:00 μετά τα μεσάνυχτα. Έτσι ένα από τα δυο καλύτερα θεματικά κανάλια του MTV, σολάρει στην περιοχή του κέντρου και καθιερώνεται στην νευραλγική θέση του αμυντικού χαφ. Συντονιστείτε στον διαδικτυακό τόπο: http://www.mtv.co.uk/channel/mtv2

7) Δεξί Χαφ: 1 Music Channel
Η πιο ευχάριστη έκπληξη του Καλοκαιριού κερδίζει επάξια μια θέση στο κέντρο της 11αδας μας … Το νέο ρουμανικό μουσικό κανάλι 1 Music Channel ξεκίνησε να εκπέμπει πρόσφατα από τον δορυφόρο Intelsat 10-02 - 1° West και την συχνότητα 12718V, 18400, ¾. Η πιο αξιόλογη ζώνη εκπομπών του καναλιού ξεκινά ακριβώς στις 2100. Πληρέστερη ενημέρωση στο site: http://www.1music.ro/


8) Αριστερό Χαφ: TRACE TV
Το Trace TV είναι ένα από τα πιο δυναμικά Ευρωπαϊκά κανάλια που επικεντρώνετε αποκλειστικά στην Διεθνή, Αφρικανική και Γαλλική Urban σκηνή. Το Γαλλικό κανάλι Trace TV έχει κερδίσει επάξια την θέση του σε αρκετές Ευρωπαϊκές συνδρομητικές πλατφόρμες, κερδίζοντας μάλιστα στα σημεία, έναντι του αντιστοίχου Urban καναλιού MTV Base! Όπως η Γερμανική καλωδιακή πλατφόρμα Kabel Deutschland, μέσω της οποίας εκπέμπει από τον δορυφόρο Astra 23,5E και την συχνότητα 11635H, 28500, 9/10, με κωδικοποίηση Nagravision 2. Το δυναμικό κανάλι Trace TV για την μαύρη μουσική του σήμερα, παίζει κι αυτό με τις επιλογές του σε μια θέση στο κέντρο. Ενώ η διαδικτυακή ενημέρωση για το Trace TV, βρίσκετε στο site: http://www.trace.tv/.


9) Επιτελικός Μέσος: Deluxe Music
Το Deluxe Music παίζει σαν είναι στην έδρα του, μια και απευθύνεται εκτός από την Γερμανία και στις διοργανώτριες χώρες του Euro 2008, Αυστρία και Ελβετία. Ως μουσικός παίχτης το κανάλι έχει επιλεγεί για να διευθύνει την μουσική μας 11αδα, αφού καταλαμβάνει την θέση του επιτελικού μέσου.
Το Deluxe Music παίζει 24ωρες το 24ωρο τις καλύτερες επιλογές από την Ποπ μουσική. Ενώ κάθε Σάββατο βράδυ διοργανώνει πάρτι με μιξαρισμένες χορευτικές επιλογές βιντεοκλίπ στο Disco Deluxe. Το Deluxe Music εκπέμπει ελεύθερα από τον δορυφόρο Astra 19E και την συχνότητα 12246V, 27500, ¾. Ο διαδικτυακός τόπος ενημέρωσης για το Deluxe Music βρίσκεται στο site: http://www.deluxetelevision.com/v2/index_television.php?content=inside/inside_deluxe.htm

10) Κεντρικός επιθετικός: MTV Dance
Το MTV Dance είναι το δεύτερο καλύτερο θεματικό κανάλι της σειράς MTV, ενώ ταιριάζει απόλυτα με τo Ελληνικό Καλοκαίρι, την θάλασσα, τις άφθονες βουτιές στα βαθιά σε συνδυασμό με το Clubbing. Από τον Μάρτιο του 2008, το MTV Dance διατίθεται και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Το κανάλι κερδίζει επάξια μια θέση στην επίθεση, λόγο της θετικής ενέργειας που μας προσφέρει κυρίως τις βραδινές ώρες και ιδιαίτερα στην ζώνη 0000 - 0200. Το κανάλι συστήνετε ανεπιφύλακτα για τους φανατικούς των Club Classics! Το Βρετανικό MTV Dance εκπέμπει από τον δορυφόρο Astra 19.2E και την συχνότητα 11739V, 27500, 3/4, με κωδικοποίηση Conax. Πληρέστερη ενημέρωση στο site: http://www.mtv.co.uk/channel/mtvdance

11) Ακραίος Επιθετικός: TMF Dance
Αν και το ολλανδικό TMF είναι το πρώτο κανάλι που εξέπεμψε ως δορυφορικό κανάλι από αυτή την χώρα, εμείς προτιμούμε την διαδικτυακή έκδοση του TMF Dance. Το γνωστό TMF Party που πρόσφατα μετονομάστηκε σε TMF Dance, είναι ένα από τα καλυτέρα θεματικά κανάλια του Ολλανδικού TMF, που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο στις καλωδιακές πλατφόρμες, από τα μέσα του Οκτώβρη 2007 ήταν διαθέσιμο και μέσω διαδικτύου! Το TMF Dance παίζει ασταμάτητα 24 ώρες το 24ωρο τα καλύτερα χορευτικά άνθεμς από το χθες και το σήμερα, σε ένα έξυπνα μεθυστικό μίξ χωρίς διαφημίσεις. Με σημαντικές εκπομπές που ξεκινούν από τα μεσάνυχτα όπως Full Moon, Rise & Shine και καταλήγουν το πρωί με Jump Start, Party @ noon, Happy Zone…κ.α. Το TMF Dance ανήκει στον όμιλο της Ολλανδικής MTV Networks, το οποίο και συμπληρώνει την τελική μας 11αδα , αλλά και την επίθεση μας. Για περισσότερα στον δικτυακό τόπο: http://www.tmf.nl/tv-radio/digital

Επίλογος – Ο πάγκος των εναλλακτικών μουσικών καναλιών (οι αναπληρωματικοί):
Η μουσική μας ομάδα διαθέτει και πάγκο με τα εξής εναλλακτικά μουσικά κανάλια. Το Ουκρανικό μουσικό κανάλι Enter Music TV, ως εναλλακτικό για την θέση του Τερματοφύλακα. Το Enter Music TV εκπέμπει ελεύθερα από τον δορυφόρο Sirius 5E και την συχνότητα 12073H, 27500, ¾. Το Enter Music TV είναι ένα μουσικό κανάλι γενικής κατεύθυνσης, με καλές επιλογές από βιντεοκλίπ, ενώ μέσω του καναλιού είχαμε την ευκαιρία κατά το παρελθόν να δούμε πολύ καλές συναυλίες. Το πρόγραμμα του καναλιού είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.enter.ua/.
Στο πάγκο μας ανήκει και το ουκρανικό μουσικό κανάλι Star TV που πλέον είναι φανατικός φίλος της χορευτικής σκηνής! Έτσι αποκτά όλο και περισσοτέρους φανατικούς φίλους που συντονίζονται στην ελεύθερη εκπομπή του καναλιού, από τον δορυφόρο Sirius 5Ε και την συχνότητα 11766Η, 27500, 3/4. Με πολύ καλές επιλογές στην playlist του σταθμού, το ουκρανικό Star TV κερδίζει την μάχη στα ελεύθερα χορευτικά κανάλια μέσω δορυφόρου. Περιλαμβάνει το HOT100 ως βασική καθημερινή εκπομπή του καναλιού, αλλά και μετά τα μεσάνυχτα έρχονται ενδιαφέροντα DJ Set που συνδυάζονται με καταπληκτικά γραφικά. Για την λήψη του καναλιού προαπαιτείτε κίνηση στο πιάτο σας `η παράκεντρη λήψη στον δυνατό δορυφόρο Sirius 4. Για περισσότερα στο φόρουμ: http://www.startv.com.ua/forum/
Άλλο ένα εναλλακτικό κανάλι για τον πάγκο μας είναι το Ολλανδικό MTV Brand New εκπέμπει από την 1η Αυγούστου 2006 στην καλωδιακή ψηφιακή τηλεόραση της Ολλανδίας. Σήμερα το κανάλι είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο εκπέμποντας κυρίως τις νέες τάσεις της εναλλακτικής ροκ και ηλέκτρο, διεθνής και ολλανδικής σκηνής. Με την πλήρη playlist του Ολλανδικού MTV Brand New να υπάρχει στο site: http://www.mtv.nl/artikel.php?article=2766.
Τέταρτος και πέμπτος αναπληρωματικός παίχτης στον πάγκο μας είναι το Σουηδικό MTV(Sirius 4 - 4.8E, 11977V, 27500, 3/4) και το Πορτογαλικό MTV(Hot Bird 13E, 11075V, 27500, 3/4). Τα δυο τοπικά MTV ακολουθούν την καθιερωμένη playlist που επηρεάζετε από την χώρα που εκπέμπουν, ενώ μεταδίδουν και όλα τα γνωστά προγράμματα του MTV (A Shot At Love with Tila Tequila, Pimp my ride…).
Τέλος κλείνουμε τον πάγκο μας με ένα ελληνικό κανάλι… Το Mad TV, το οποίο είναι το μοναδικό Ελληνικό μουσικό κανάλι που εκπέμπει προς το παρόν στην χώρα μας και κωδικοποιημένα μέσω της Νόβα σε Irdeto2, από τον δορυφόρο Hot Bird 13Ε και την συχνότητα 12169H, 27500, ¾. Το Mad TV ως κανάλι γενικής κατεύθυνσης ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την καθημερινή μεταμεσονύχτια ζώνη εκπομπών 0000-0100, ενώ έχει εγκαινιάσει μια νέα ζώνη την Mad Day Live με ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων στο στούντιο (καθημερινά 1430-1600). Παράλληλα αποτελεί την μοναδική πηγή για όσους αγαπούν τα ελληνικά βιντεοκλίπ, με την διαδικτυακή ενημέρωση να είναι διαθέσιμη μέσω του site: http://www.mad.tv/.

Καλό Καλοκαίρι.

Nicolas A.

20/6/08

Η MTV Networks βελτιώνει την ποιότητα των καναλιών της.
Αλλαγές επήλθαν στον αναμεταδότη της MTV Networks στον δορυφόρο Hot Bird 6 και την συχνότητα 11075V, 27500, 3/4. Οι Πολωνικές εκδόσεις MTV Polska, VH-1 Polska και VIVA Polska αύξησαν το bitrate εικόνας που χρησιμοποιούν στον συγκεκριμένο αναμεταδότη το οποίο κυμαίνεται στα 2,90 Mbit/s -3,10 Mbit/s. Παράλληλα η ανάλυση εικόνας των καναλιών κυμαίνεται μεταξύ 480x576 έως 544x576, ενώ ο ήχος στα 192 kbit/s…


Η επερχόμενη φθινοπωρινή εγκατάλειψη 6 αναμεταδοτών από την πλευρά της Γαλλικής πλατφόρμας TPS, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια ενδεχόμενη ενεργοποίηση ενός νέου αναμεταδότη για λογαριασμό της MTV Networks στις 13Ε. Ο οποίος θα περιλαμβάνει όλες τις εκδόσεις θεματικών καναλιών που εδρεύουν στην Βαρσοβία, παράλληλα με το επερχόμενο κανάλι υψηλής ευκρινείας MTV HD Europe! Τέλος επιτυχημένος κρίθηκε ο κεντρικός σχεδιασμός με κοινά γραφικά και ειδήσεις στα τοπικά κανάλια MTV της Νότιας Ευρώπης, με βάση το Μιλάνο (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα!). Κάτι που φαίνεται θα συνεχιστεί και στην επόμενη φάση ανάπτυξης της MTV's international.

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/

19/6/08

France 2 HD σύντομα στο αέρα!


Η έκδοση υψηλής ευκρινείας του κρατικού Γαλλικού καναλιού France 2 θα λανσάρει ταυτόχρονα με το κανάλι Arte HD, από την τροχιακή θέση Astra 19.2Ε. Το νέο κανάλι France 2 HD θα είναι διαθέσιμο από τις 1η Ιούλη στην Γαλλική δορυφορική πλατφόρμα CanalSat και θα προσφέρει σε HD ποιότητα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως Tour de France και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου… Τα κανάλια France 2 HD και Arte HD θα είναι επίσης διαθέσιμα από τις 30 Οκτωβρίου 2008 και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DTT. Το ίδιο διάστημα θα λανσάρουν στην Γαλλική DTT και οι εκδόσεις υψηλής ευκρίνειας των καναλιών TF1, M6, Canal+.

Nicolas A. - http://rexsat-hd.blogspot.com/

18/6/08

NRJ: Τρία διαδικτυακά μουσικά κανάλια σε HD διάσταση!
Ο πιο δραστήριος Γαλλικός όμιλος μουσικών καναλιών NRJ, μετά την επιτυχία των διαδικτυακών ραδιόφωνων NRJ, NRJ Hits, NRJ Rap, NRJ R'n'B, NRJ Lounge, NRJ Extravadance, NRJ 80, NRJ Bootleg, NRJ Rock, NRJ Pop (τα οποία πρωτοπαρουσιάσαμε εδώ: http://musicplanet69.blogspot.com/2008/02/nrj.html), προχώρα ένα βήμα παραπέρα. Ενεργοποιεί τρία νέα θεματικά τηλεοπτικά κανάλια, τα μουσικά κανάλια NRJ Dance, NRJ Groοve και NRJ Pop Rock, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα από τους δικτυακούς τόπους: http://nrjdance.nrj12.fr/, http://nrjgroove.nrj12.fr/, http://nrjpoprock.nrj12.fr/. Τα νέα μουσικά κανάλια εκπέμπουν σε φορματ εικόνας 16/9 και ποιότητα HD, παράλληλα είναι διαθέσιμες και οι υπηρεσίες VideoOnDemand μέσω διαδικτύου MyNRJTV. Συντονιστείτε…

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/

17/6/08

2001: H Οδύσσεια του διαστήματος έρχεται σύντομα στο TCM…Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «2001: H Οδύσσεια του διαστήματος», σε σενάριο βασισμένο στο αντίστοιχο μυθιστόρημα του Αρθουρ Κλαρκ, θα προβληθεί σύντομα από το κινηματογραφικό κανάλι TCM. Στα πλαίσια του αφιερώματος σε κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που ξεκίνησε από το TCM μέσω της Νova. Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 21/06, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το κινηματογραφικό αφιέρωμα υπάρχουν στον δικτυακό τόπο: http://www.nova.gr/gr/press.asp?aid=929

TVE HD: Η Iσπανική κρατική τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, εν όψει Oλυμπιακών Αγώνων!Η Ισπανική κρατική τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία καναλιού υψηλής ευκρίνειας TVE HD, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου που ξεκινούν στις 8 Αύγουστου 2008. Μέρος των Ολυμπιακών μεταδόσεων θα πραγματοποιηθούν μέσω του θεματικού αθλητικού καναλιού Teledeporte.

Nicolas A. - http://rexsat-hd.blogspot.com/

16/6/08

1-2-3: Άλλος ένας αναμεταδότης εγκαταλείπει τις αναλογικές εκπομπές του στην τροχιακή θέση Astra 19.2° East


Το Γερμανικό κανάλι 1-2-3 TV εγκαταλείπει από τις 1η Ιούλη την αναλογική του εκπομπή στον δορυφόρο Astra 1L. Ετσι ο αναμεταδότης 47 – συχνότητα 11171 H – μετά από ένα εύλογο διάστημα παύσης θα είναι διαθέσιμος για ψηφιακές εκπομπές. Η σταδιακή εγκατάλειψη αναλογικών εκπομπών προχώρα κανονικά συμφώνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η SES Astra για την ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή των 6.7 εκατομμυρίων νοικοκυριών που κάνουν λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων αναλογικά. Μέχρι στιγμής (από τις αρχές της χρονιάς) έχουν εγκαταλείψει τις αναλογικές τους εκπομπές τα κανάλια CNBC Europe, Bloomberg TV και έπεται συνέχεια…

Nicolas A.

14/6/08

Arte HD: Πρεμιέρα στις 1η του Ιούλη από τον δορυφόρο Astra 19.2°Ε!


Από τις 1η του Ιούλη 2008 θα κάνει πρεμιέρα η Γαλλογερμανική έκδοση υψηλής ευκρινείας του καναλιού Arte HD, στην δημοφιλή τροχιακή θέση Astra 19.2°Ε. Η ελεύθερη εκπομπή του πιο σημαντικού πολιτιστικού καναλιού της Ευρώπης θα είναι διαθέσιμη από την συχνότητα 11362H, την οποία εγκατέλειψε πριν από λίγο καιρό η αναλογική εκπομπή του καναλιού Bloomberg TV. Η Γαλλική έκδοση υψηλής ευκρινείας του καναλιού, ήδη διατίθεται στις καλωδιακές και διαδικτυακές πλατφόρμες μέσω του δορυφόρου Atlantic Bird 5W, ενώ από τον Οκτώβρη του 2008 θα διατίθεται και στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της Γαλλίας (DTT).

Nicolas A. - http://rexsat-hd.blogspot.com/

13/6/08

MAD TV Vs MTV: Ο Guy Krief επανέρχεται…


Η αναμενόμενη πρεμιέρα του Ελληνικού MTV, παράλληλα με την αθηναϊκή συναυλία της Madonna τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ανεβάζουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τα μουσικά τεκταινόμενα στην χώρα μας. Από την άλλη ο επερχόμενος ανταγωνισμός στα μουσικά κανάλια βρίσκει το MAD TV να ενεργοποιεί νέες εκπομπές, ακόμη και ριαλιτυ σόου… Έτσι επιστρέφει στο MAD TV, ο Guy Krief μέσω της νέας ζωντανής εκπομπής "Mad Day Live" που κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου. Η νέα εκπομπή του MAD TV με συμπαρουσιάστρια την Μαίρη Συνατσάκη φιλοδοξεί να αποτελέσει την νέα τηλεοπτική μανία! Στην "Mad Day Live" το κοινό θα συμμετέχει ζωντανά, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στη ροή της εκπομπής. Και η μεγαλύτερη δόση live! που έρχεται να δικαιολογήσει και το όνομά του Mad Day Live είναι η καθημερινή live performance των πιο hot εκπροσώπων της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής! Παίζουν για το κοινό και τους τηλεθεατές αγαπημένα μας τραγούδια και τις πιο "ψαγμένες" διασκευές! H εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 14:30-16:00.


11/6/08

Zapping New - World Movies TV, το νέο κινηματογραφικό κανάλι.


EuroBird 1 - 28.5°E, 11527V, 27500, 2/3: Το νέο κινηματογραφικό κανάλι World Movies TV είναι πλέον διαθέσιμο σε ελεύθερη εκπομπή για τους φίλους των κινηματογραφικών καναλιών, από τον δορυφόρο EuroBird 1. Μη αγγλόφωνες κινηματογραφικές ταινίες από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ιράν…και άλλες χώρες, μεταδίδονται με αγγλικούς υπότιτλους από το World Movies TV. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο κανάλι…
Nicolas A.

3/6/08

Zapping New - TVR HD Promo: Η Ρουμανική κρατική τηλεόραση σε υψηλή ευκρίνεια!
Eutelsat W2 - 16° East, 11471V, 29950, 3/4: Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας του καναλιού TVR HD Promo. Σύντομα η Ρουμανική κρατική τηλεόραση θα προσφέρει ψυχαγωγικά και αθλητικά προγράμματα σε υψηλή ευκρίνεια, όπως Euro 2008, Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, RBS 6 Nations Rugby, Formula 1...κ.α.

1/6/08

Καλό Καλοκαίρι με VH1 Europe!


Το Καλοκαίρι έκανε πρεμιέρα στο VH1 Europe με το αφιέρωμα Red Hot Chili Peppers Weekend (31 Μαΐου – 1 Ιουνίου). Ενώ ακολουθεί το αφιέρωμα Bands Reunited Weekend (7-8 του Ιούνη) που επικεντρώνεται κυρίως σε συγκροτήματα που επανενώθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως οι Duran Duran, Police, Genesis, Led Zeppelin…κ.α. Η συνέχεια φέρνει το αφιέρωμα Kylie Minogue Weekend (14-15 του Ιούνη), η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε συναυλιακά την χώρα μας… Ενώ ο Ιούνης κλείνει με άλλα δυο αφιερώματα Summer Romance Weekend (21-22 του Ιούνη) και Fit Weekend (28-29 του Ιούνη). Στα εξτρα αφιερώματα ξεχωρίζουμε τις εκπομπές MTV Live με τους R.E.M. στις 9 του Ιούνη(ώρα 2300) και Unplugged με τους Nirvana στις 16 του Ιούνη(ώρα 2300). Τέλος στην σειρά εκπομπών Final Countdown που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 1700 το απόγευμα και επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη βράδυ στις 2000, τρέχουν θεματικές λίστες τετράωρης διάρκειας (Τοπ 50), που γι` αυτό τον μήνα ασχολούνται με την εξής θεματολογία: From The 90s (7 του Ιούνη), Ladies Bands (14 του Ιούνη), European Hits(21 του Ιούνη), Actors in Videos (28 του Ιούνη). Καλές Βουτιές!

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/