31/7/08

Η Ιστορία του MTV στην Ευρώπη!
Γενέθλια μέρα για το δίκτυο του MTV, μια και σαν σήμερα 1η Αύγουστου 1981 και 1987 αντίστοιχα, πρωτοξεκίνησε να εκπέμπει το κανάλι του MTV σε Αμερική και Ευρώπη, επηρεάζοντας κάθετα την μουσική βιομηχανία. Η έναρξη του Ελληνικού MTV για τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη του 2008, παράλληλα με το MTV Search να τρέχει σε όλη την Ελλάδα, για την αναζήτηση των υποψήφιων παρουσιαστών VJ`s! Μας δίνει το ερέθισμα για ένα ταξίδι στην ζώνη Clarke και την ιστορία της μουσικής τηλεόρασης με βάση τα τοπικά και θεματικά κανάλια του MTV στην Ευρώπη. Στο πλήρες άρθρο που δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο: http://musicplanethd.blogspot.com/2008/08/mtv.html, περιλαμβάνεται ‘η πρεμιέρα του MTV στην Ευρώπη’, ‘οι πρώτες τοπικές και θεματικές εκδόσεις καναλιών MTV’, ‘τα πρώτα εξειδικευμένα θεματικά κανάλια MTV’...κ.α., που διανθίζονται με στιγμιότυπα δορυφορικών εκπομπών, αλλά και ένα αναλυτικό πίνακα συχνοτήτων, που περιλαμβάνει όλες τις τοπικές και θεματικές εκδόσεις MTV, με έξτρα αναλυτικές πληροφορίες για την εκπομπή τους σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/

«Πράσινο φως» στις δυο Ελληνικές δορυφορικές πλατφόρμες!
Καλή αρχή για την δορυφορική πλατφόρμα της Hellas Sat HD, θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ, η οποία πήρε το «Πράσινο φως» από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), έτσι αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να αναπτύξει νέες συνδρομητικές υπηρεσίες με χαμηλές συνδρομές, ποντάροντας κυρίως στις υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας για την δημιουργία ανάλογης συνδρομητικής βάσης. Για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Hellas Sat HD, προαπαιτείται μέσα σε διάστημα 6 μηνών να έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο (Υπουργείο Επικρατείας). Η άδεια που της παραχωρήθηκε είναι πενταετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης και αναφέρεται σε εκπομπή 96 ωρών ημερήσιου προγράμματος, ενώ δεν απαιτείται ειδική έγκριση για κανάλια που λειτουργούν νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι για τις δορυφορικές της υπηρεσίες, η Hellas Sat HD θα συνεργαστεί με τις πλατφόρμες Dolce (Ρουμανία) και Bulsatcom (Βουλγαρία) που εκπέμπουν ήδη από τον δορυφόρο Hellas Sat 39Ε. Η συνεργασία θα αφορά κυρίως διεθνή κανάλια που εκπέμπουν από τις δυο πλατφόρμες, μια και το 80% της χωρητικότητας του δορυφόρου βρίσκεται ήδη ενεργό. Άλλο ένα 20% της χωρητικότητας του δορυφόρου είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας της νέας δορυφορικής πλατφόρμας, αλλά και τις ανάγκες των ελληνικών καναλιών για τις επερχόμενες υπηρεσίες επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Από την άλλη και η NetMed θα περάσει στα χέρια της Forthnet, μετά και την χθεσινή απόφαση της ΕΕΤΤ, που αφορά το τμήμα αρμοδιότητας της ανεξάρτητης αρχής, ενώ και η σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού που προαπαιτείται, δεν αναμένεται να απορρίψει το αίτημα εξαγοράς. Έτσι από το φθινόπωρο του 2008, οι δορυφορικές υπηρεσίες της Νόβα αναμένεται να προσφέρονται μέσω της Forthnet. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυο Ελληνικών δορυφορικών πλατφορμών θα οδηγήσει στην αλλαγή του τοπίου στις συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω δορυφόρου, σε συνδυασμό με τις άλλες υπηρεσίες διαδικτύου, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Κάτι που αναμένεται να ωφελήσει τους τελικούς καταναλωτές…

24/7/08

Ελλάδα: Νέα εκκίνηση για το οριστικό πέρασμα στην ψηφιακή εποχή και ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων (DVB-T)!


Ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων τηλεόρασης (και αναλογικών συχνοτήτων ραδιοφώνου), είναι πλέον γεγονός. Μια και σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα με την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Επικρατείας και Μεταφορών & Επικοινωνιών, Θ. Ρουσόπουλος και Κ. Χατζηδάκης, και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του δορυφόρου Hellas Sat (12606Η, 30000 5/6), αλλά και μέσω του διαδικτύου. Η 1η Νοεμβρίου 2008 θεωρείται ως η ημερομηνία εκκίνησης για την δοκιμαστική περίοδο ψηφιακής εκπομπής για τα ιδιωτικά κανάλια (νομίμως λειτουργούντες), ενώ το 2015 θα πρέπει να έχουν σταματήσει και οι τελευταίες αναλογικές εκπομπές καναλιών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, προτρέπει τα κράτη-μέλη της να έχουν ολοκληρώσει το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή μέχρι το 2012. Ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων ολοκληρώθηκε από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και λύνει οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με την αναλογική τηλεόραση. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης νέων τηλεοπτικών εφαρμογών, όπως το DVB-H(τηλεοπτικές υπηρεσίες σε φορητές και κινητές συσκευές), τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV) …κ.α..

Σε γενικές γραμμές ο νέος ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων(DVB-T) προβλέπει τα εξής:
- Ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων περιλαμβάνει κέντρα εκπομπής
που σήμερα χρησιμοποιούνται από την αναλογική τηλεόραση.
-Οι υπάρχουσες υποδομές (ιστοί, κεραιοσυστήματα, γραμμές
μεταφοράς, ενισχυτές) είναι συμβατές με την ψηφιακή
τηλεόραση.
-Από την πλευρά του τηλεθεατή, απαιτείται μόνο η προμήθεια
ψηφιακού αποκωδικοποιητή (καμία αλλαγή σε
ιστό, κεραία, ενισχυτή κλπ.).
- Αρχικώς επελέγησαν 23 κεντρικά σημεία εκπομπής με βάση την κάλυψη μεγάλων σε πληθυσμό πόλεων, ικανού αριθμού διεθνώς συντονισμένων διαύλων και ελαχιστοποίηση προβλημάτων στο αναλογικό δίκτυο.
- Κατά την διαδικασία μετάβασης θα υπάρξει τερματισμός αναλογικής εκπομπής συγκεκριμένων διαύλων και ταυτόχρονα έναρξη ψηφιακής εκπομπής από το ίδιο κέντρο εκπομπής. Θα διατεθούν 7-8 δίαυλοι ανά σημείο εκπομπής για χρήση από την δημόσια τηλεόραση, 2 συνδρομητικούς σταθμούς, 8 ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και 6-10 σταθμούς περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.
-Σχεδιάστηκε νέο πρότυπο-ποιημένο δίκτυο, με 158 κέντρα εκπομπής
ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, το όποιο περιλαμβάνει το 100% των κέντρων εκπομπής αναλογικής τηλεόρασης και το 100% των κέντρων εκπομπής που καθορίστηκαν για την ψηφιακή μετάβαση.

-Δημιουργήθηκαν 11 ψηφιακά δίκτυα ευρύτερων περιοχών εξυπηρέτησης (ΕΠΨΕ), που καλύπτονται από τα εξής Συγχρονισμένα Κέντρα Εκπομπής(SFN):
1) ΕΠΨΕ 1: Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος και Ιόνια Νησιά (SFN 1&2)
2) ΕΠΨΕ 2: Θεσσαλονίκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία (SFN 1&2)
3) ΕΠΨΕ 3: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη(SFN 1&2&3)
4) ΕΠΨΕ 4: Θεσσαλία(SFN 1&2)
5) ΕΠΨΕ 5: Βόρειο Αιγαίο, Σάμος και Ικάρια(SFN 1&2)
6) ΕΠΨΕ 6: Ανατολική Στερεά - Ευρυτανία(SFN 1)
7) ΕΠΨΕ 7: Δυτική Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά(SFN 1&2&3)
8) ΕΠΨΕ 8: Ανατολική Πελοπόννησος και Κορινθιακός(SFN 1&2)
9) ΕΠΨΕ 9: Αττική και Κυκλάδες(SFN 1&2)
10) ΕΠΨΕ 10: Δωδεκάνησα και Καστελόριζο(SFN 1&2)
11) ΕΠΨΕ 11: Κρήτη(SFN 1&2)

- Κάθε SFN αποτελείται από κέντρα εκπομπής που δεν παρουσιάζουν παρεμβολές μεταξύ τους και μπορούν να συγχρονίσουν τα σήματά τους στον δέκτη(DVB-T).
- Σε κάθε SFN δίνονται συχνότητες που έχουν αποδοθεί από τη συνθήκη GE ’06 στα αντίστοιχα διαμερίσματα της περιοχής τους.
- Δίνονται διαφορετικές συχνότητες, στα διαφορετικά Συγχρονισμένα Κέντρα Εκπομπής (SFN) που εκπέμπουν εντός του ίδιου ΕΠΨΕ.

- Πανελλαδικά ορίζεται να χρησιμοποιηθούν 12 τηλεοπτικοί δίαυλοι σε κάθε ευρύτερη περιοχή εξυπηρέτησης « ΕΠΨΕ», πιο συγκεκριμένα η χρήση φάσματος στην ψηφιακή εποχή θα έχει ως εξής:
1) Τρεις τηλεοπτικοί δίαυλοι θα διατεθούν για τα αναλογικά και πιλοτικά ψηφιακά κανάλια της Κρατικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων η τηλεόραση της Βουλής των Ελλήνων, ο 902 TV και δορυφορικά προγράμματα που έχουν σύμβαση με την ΕΡΤ.
2) Ένας τηλεοπτικός δίαυλος θα διατεθεί για τα έξτρα δορυφορικά προγράμματα (προφανώς με ελληνικούς υπότιτλους)
3) Ένας τηλεοπτικός δίαυλος θα διατεθεί για το DVB-H(τηλεοπτικές υπηρεσίες σε φορητές και κινητές συσκευές)
4) Τρεισήμισι τηλεοπτικοί δίαυλοι θα διατεθούν για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας
5) Μισός τηλεοπτικός δίαυλος θα διατεθεί για τα συνδρομητικά κανάλια επίγειας αναλογικής λήψης(λέγε με Νόβα).
6) Δυο τηλεοπτικοί δίαυλοι θα διατεθούν για τα ιδιωτικά κανάλια περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας (θεματικοί και ενημερωτικοί).
7) Ένας τηλεοπτικός δίαυλος θα διατεθεί για λοιπές υπηρεσίες (Γεωργική και Ναυτιλιακή ενημέρωση…κ.α.)

Ειδικά στις περιοχές Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσων θα διατεθούν:
- 3 τηλεοπτικοί δίαυλοι για τα προγράμματα της Κρατικής τηλεόρασης
-3 ½ τηλεοπτικοί δίαυλοι για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας
- ½ τηλεοπτικός δίαυλος για τους συνδρομητικούς σταθμούς
-1 τηλεοπτικός δίαυλος στα VHF για τις λοιπές χρηστικές υπηρεσίες και δορυφορικά προγράμματα
-1 τηλεοπτικός δίαυλος για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας
-1 τηλεοπτικός δίαυλος για τηλεοπτικές υπηρεσίες σε κινητές συσκευές

Τέλος ειδικά για το Καστελόριζο θα διατεθούν:
- 3 τηλεοπτικοί δίαυλοι για τα προγράμματα της Κρατικής τηλεόρασης
- 3 ½ τηλεοπτικοί δίαυλοι για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας
- ½ τηλεοπτικός δίαυλος για τους συνδρομητικούς σταθμούς
- 1 τηλεοπτικός δίαυλος στα VHF για τις λοιπές χρηστικές υπηρεσίες και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας

Ξεκινά το ταξίδι στην ψηφιακή εποχή…, το μέλλον όμως θα δείξει πόσο θα τηρηθούν όλα αυτά που υπόσχονται οι νέοι ψηφιακοί χάρτες συχνοτήτων (DVB-T)!

Nicolas A.

Αναλυτικά οι νέοι χάρτες συχνοτήτων:

http://video.minpress.gr/wwwminpress/syxnotites/tv.pdf

http://video.minpress.gr/wwwminpress/syxnotites/fm/Presentation_FM_23.7.08%20v3%20part1.pdf

http://video.minpress.gr/wwwminpress/syxnotites/fm/Presentation_FM_23.7.08%20v3%20part2.pdf

18/7/08

Sci Fi HD: Το φθινόπωρο στην Γαλλική πλατφόρμα Canalsat.


Η Γαλλική έκδοση υψηλής ευκρίνειας του καναλιού Sci Fi, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές Νοεμβρίου 2008 στις 19.2Ε, για λογαριασμό της Γαλλικής πλατφόρμας Canalsat. Το Sci Fi HD θα προσφέρει σημαντικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε ποιότητα HD…

17/7/08

Οι επιτυχημένες εκτοξεύσεις με Ariane 5, φέρνουν νέες σημαντικές εκτοξεύσεις δορυφόρων στην ζώνη Clarke!Δορυφορικά Flash Extra:
Οι τελευταίες εκτοξεύσεις με πύραυλους της σειράς Ariane 5, με πιο πρόσφατες τις επιτυχημένες εκτοξεύσεις των δορυφόρων Türksat 3A (που ήδη βρίσκεται στις 42.0°E και σταδιακά αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τον δορυφόρο Türksat 1C), Badr 6 (26.0°E) και ProtoStar 1 (98.5°E), φέρνουν νέες σημαντικές εκτοξεύσεις δορυφόρων στην ζώνη Clarke! Έτσι από την επιτυχία της προγραμματισμένης εκτόξευσης των δορυφόρων Superbird 7 (144.0°E) και AMC 21 (125.0°W) για τις 08/08/2008, κρίνεται η συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εκτοξεύσεων με Ariane 5. Μια και για την Ευρώπη, οι χειμωνιάτικες εκτοξεύσεις της σειράς Ariane 5 που επακολουθούν, χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σημαντικές. Έτσι στις νέες προγραμματισμένες εκτοξεύσεις της σειράς Ariane 5 περιλαμβάνονται οι εξής σημαντικοί δορυφόροι:
1) 29/10/2008: Hot Bird 9 (13.0°E - 64 Ku) και NSS 9 (177° West),
2) 11/12/2008: Eutelsat W2M (16.0°E - 26 Ku - θα αντικαταστήσει τον Eutelsat W2) και Astra 1M (19.2°E - 36 Ku - θα αντικαταστήσει τον Astra 1H),
3) 20/02/2009: Hot Bird 10
(13.0°E - 64 Ku - θα αντικαταστήσει τον Hot Bird 7A) και Optus D3 ( 156.0°E).
Τέλος αναμένεται και η εκτόξευση του δορυφόρου Eutelsat W2A (10.0°E 46 Ku/ 10 C / 1 S - ) με πύραυλο της σειράς Zenit 3 στο πρώτο τρίμηνο του 2009, ο οποίος θα αντικαταστήσει Eutelsat W1 στις 10Ε.Nicolas A.

16/7/08

Love Parade 2008: To μεγαλύτερο καυτό πάρτι στον κόσμο, ζωντανά από το Γερμανικό Viva.


To Σάββατο 19 Ιουλίου το Viva Germany θα μεταδώσει ζωντανά την Love Parade 2008, που για φέτος γίνεται στο Dortmund της Γερμανίας. Το μεγαλύτερο καυτό πάρτι στον κόσμο ξεκινά στις 1900 το απόγευμα…
Καλό Καλοκαίρι!

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/

15/7/08

2011: Η εκτόξευση του δορυφόρου Astra 1N, αναβαθμίζει τις 19.2Ε στο πιο ισχυρό σύμπλεγμα δορυφόρων!

Δορυφορικά Flash Extra:
Και ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, αναμένεται η εκτόξευση του δορυφόρου Astra 1M, ο οποίος θα αντικαταστήσει πλήρως τον δορυφόρο Astra 1H. Η SES-Astra ανέθεσε στην EADS Astrium την κατασκευή του νέου δορυφόρου Astra 1N (μοντέλο Eurostar E3000), με διαθέσιμη χωρητικότητα 55 αναμεταδοτών στην μπάντα Ku πανευρωπαϊκής κάλυψης. Το 2011, ο δορυφόρος Astra 1N θα εκτοξευτεί με προορισμό την τροχιακή θέση 19.2Ε και θα αντικαταστήσει τον δορυφόρο Astra 1G. Έτσι οι δορυφόροι Astra 1H και 1G θα μετακινηθούν σταδιακά, σε άλλες τροχιακές θέσεις που ανήκουν στην SES Astra. Ενώ, οι διαθέσιμοι 120 αναμεταδότες στις 19.2Ε, θα εκπέμπουν πλέον μέσω των νέων ισχυρών δορυφόρων Astra 1KR, 1L, 1M και 1N, καλύπτοντας πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες για την Γερμανική, Γαλλική και Ισπανική Αγορά.

Nicolas A.

ESPN Classic και NASN σύντομα σε Ελλάδα και Κύπρο!


Ο όμιλος ESPN έκλεισε συμφωνία με ελληνικές και κυπριακές IPTV πλατφόρμες για την ένταξη των δυο αθλητικών καναλιών της ESPN Classic και NASN. Τα κανάλια ESPN Classic και NASN, θα ενταχθούν αρχικώς στις IPTV πλατφόρμες On Telecoms, Vivodi στην Ελλαδα και Cyta στην Κύπρο. Ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς τα ίδια αθλητικά κανάλια αναμένεται να ενταχθούν και στις αντίστοιχες ελληνικές IPTV πλατφόρμες της HOL και του OTE…
http://www.broadbandtvnews.com/

14/7/08

Arte HD: Καλοκαιρινή επιστροφή στα 70s.Αυτό το καλοκαίρι, το Γαλλογερμανικό πολιτιστικό κανάλι ARTE, έχει αφιέρωμα στα 70s (Summer of 70's), μια τόσο σημαντική δεκαετία γεμάτη πειραματισμούς και νέα ρεύματα στην Τέχνη, αλλά και γενικότερα… Η καλοκαιρινή επιστροφή στα 70s ξεκίνησε στις 8 του Ιούλη και θα διαρκέσει έως τις 29 Αύγουστου 2008, ενώ συνεργάζονται οι καλλιτέχνες Amanda Lear και Gonzales, καθώς και ο Γάλλος παρουσιαστής μουσικών εκπομπών Philippe Manoeuvre.

Το αφιέρωμα ‘Summer of 70's’ περιλαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά προγράμματα, συναυλίες και ντοκιμαντέρ, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδεται και από την αντίστοιχη έκδοση υψηλής ευκρινείας Arte HD (σε ελεύθερη εκπομπή μέσω του δορυφόρου Astra 19.2E, στην συχνότητα 11362H, 22000, 2/3).

Nicolas A. - http://rexsat-hd.blogspot.com/

RAI Quattro: πρεμιέρα για το νεανικό αμφίδρομο κανάλι της RAI…Το τέταρτο κανάλι της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 14 του Ιούλη, τόσο στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, όσο και μέσω του δορυφόρου Hot Bird 6 -13E στην συχνότητα 10992V, 27500, 2/3 . Το RAI Quattro ευελπιστεί να αναπτύξει αμφίδρομη επικοινωνία με το νεανικό κοινό που είναι στην κυριολεξία γαντζωμένο στο διαδίκτυο, μεταδίδοντας επιλεγμένες νεανικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Το κανάλι ξεκινά σήμερα το βράδυ στις 22.00, με τo κινηματογραφικό αριστούργημα του Γκας Βαν Σαντ "Elephant"…

Nicolas A.

12/7/08

Deluxe Music: Παγκόσμια πρεμιέρα με πολυκάναλο ήχο Dolby Digital 5.1!Το μουσικό κανάλι Deluxe Music από τις 15 Ιουλίου 2008 θα εκπέμπει και επίσημα με πολυκάναλο ήχο Dolby Digital 5.1 (Astra 19.2 East, 12246V, 27500, 3/4).
Το Deluxe Music δεν είναι το πρώτο ελεύθερο μουσικό κανάλι που εκπέμπει στην Ευρώπη με πολυκάναλο ήχο Dolby Digital 5.1, έχει προηγηθεί το Γαλλικό κανάλι NRJ 12 ΗQ. Σήμερα, το NRJ 12 έχει χάσει τον καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα του και έχει μετατραπεί σε 100% ψυχαγωγικό κανάλι με νεανικές σειρές. Μια και ο μητρικός όμιλος έχει αναπτύξει νέα θεματικά κανάλια(Nrj Hits, Dance…), που ανέλαβαν να προωθούν εξειδικευμένα τις μουσικές σκηνές…

Έτσι ουσιαστικά το Deluxe Music παραμένει το μοναδικό ελεύθερο μουσικό κανάλι που εκπέμπει βιντεοκλίπ με ήχο Dolby Digital 5.1, κυρίως από τις μουσικές σκηνές της pop/soft pop των 80s και 90s, αλλά και jazz, smooth jazz, chill out και lounge ήχους.

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/


9/7/08

M2 HD: H Ουγγρική κρατική τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, σύντομα στους δέκτες σας!
H Ουγγρική κρατική τηλεόραση Μ2 θα διακόψει μέχρι το τέλος Ιουλίου, την αναλογική της εκπομπή από τον δορυφόρο Hot Bird 8 - 13.0°E. Έτσι ο αναμεταδότης 71(ένας από τους τέσσερις τελευταίους αναλογικούς αναμεταδότες στις 13Ε) περνά στην ψηφιακή εποχή και θα εκπέμπει από την 1η Αύγουστου 2008 με τα εξής ψηφιακά δεδομένα 12130Η, 27500, 3/4 (MCPC / DVB-S / QPSK / MPEG2 & MPEG4). Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή για το Ουγγρικό κρατικό κανάλι Μ2, σηματοδοτεί την έναρξη εκπομπών υψηλής ευκρινείας. Το κανάλι υψηλής ευκρινείας M2 HD θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και αναμένεται να ενταχθεί σε δορυφορικές και καλωδιακές πλατφόρμες υψηλής ευκρινείας. Παράλληλα στον ίδιο ψηφιακό αναμεταδότη θα εκπέμπουν και άλλες δυο SD εκδόσεις του καναλιού M2, με διαφορετικό κάδρο εικόνας 4:3 και 16:9.

Nicolas A. - http://rexsat-hd.blogspot.com/

8/7/08

Unitel Classica HD: Καλοκαιρινή έκπληξη μέσω του καναλιού υψηλής ευκρινείας Astra HD Promo!


Καλοκαιρινή έκπληξη από το κανάλι υψηλής ευκρινείας Astra HD Promo, το οποίο σε συνεργασία με την Unitel Classica προσφέρει (από τις 7/7/08) μουσικά προγράμματα κλασικής μουσικής, με ζωντανές συναυλίες από το φεστιβάλ του Σάλτζμπουργκ, Βαλέντσια…κ.α. Το Unitel Classica HD ξεκινά καθημερινά το πρόγραμμα του στις το 8 το βράδυ και μεταδίδεται ελεύθερα μέσω του δορυφόρου Astra 19.2E, και την συχνότητα 11914H, 27500, 9/10. Το πλήρες πρόγραμμα του καναλιού, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο: http://www.lifepr.de/attachment/55779/UNITEL+CLASSICA+Programmausz%FCge+Klassik-Sommer+in+HD.pdf

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/

Anixe HD: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου στο ελεύθερο Γερμανικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας!

Το ελεύθερο Γερμανικό κανάλι υψηλής ευκρίνειας Anixe HD, θα αφιερώσει 100 ώρες προγράμματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πιο συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 24 Αυγούστου 2008 το κανάλι θα μεταδίδει καθημερινά στις 19:45 μ.μ., αγώνες από ολυμπιακά αθλήματα, όπως ορεινή ποδηλασία, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, τρίαθλο, ιστιοπλοΐα, δέκαθλο, μαραθώνιο…κ.α. Όπως δήλωσε η Jennifer Lapidakis (μάνατζερ του καναλιού Anixe HD) το κανάλι είχε (εδώ και δυο χρόνια) στο γενικότερο σχεδιασμό του, να εξασφαλίσει την μετάδοση ολυμπιακών αθλημάτων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα 700 χιλιάδες HD ready Γερμανικά νοικοκυριά, να χαρούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας. Από την άλλη, σύμφωνα με το ιδρυτή του καναλιού Emmanouil Lapidakis(Εμμανουήλ Λαπιδάκης), το Anixe HD ευελπιστεί να ενισχυθεί οικονομικά από χορηγούς, λόγο της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια και το κανάλι δεν έχει επαφή με την διαφημιστική αγορά, λόγο της ανυπαρξίας μέτρησης τηλεθέασης προγραμμάτων από κανάλια υψηλής ευκρίνειας… Το κανάλι υψηλής ευκρινείας Anixe HD εκπέμπει ελεύθερα από τον δορυφόρο Astra 19.2E και την συχνότητα 11914H, 27500, 9/10.

Nicolas A. - http://rexsat-hd.blogspot.com/

Υ.Γ. Το Ελληνικό στοιχείο πρωτοστατεί στην ‘Άνοιξη υψηλής ευκρίνειας’, στην Γερμανική αγορά!

4/7/08

Zapping New – Akta HD: Η νέα Ρουμανική δορυφορική πλατφόρμα!
Η μετεξέλιξη της Ρουμανικής πλατφόρμας Max TV, η οποία μετονομάζεται σε Akta HD και θα προσφέρει παράλληλα υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, τηλεφωνία και πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και υπηρεσίες υψηλής ευκρίνειας, με το υπάρχον σύστημα κωδικοποίησης Viaccess. Προσωρινά όλοι οι αναμεταδότες με τα υπάρχοντα συνδρομητικά κανάλια της πλατφόρμας, εκπέμπουν ελεύθερα από τους δορυφόρους Sirius 4 – 5East και Eutelsat W2 – 16East.

Nicolas A.

3/7/08

Ζήστε την εναλλακτική σκηνή από το μουσικό κανάλι MTV TWO!

Την Παρασκευή 4 του Ιούλη το εναλλακτικό μουσικό κανάλι MTV TWO κάνει για πρώτη φορά Special αφιέρωμα στην ανεξάρτητη σκηνή της Βρετανίας. Παίζοντας βιντεοκλίπ με καλλιτέχνες και συγκροτήματα από τους καταλόγους των εναλλακτικών Label της Βρετανίας… Όπως Rough Trade(Smiths…), Beggars Banquet(Bauhaus…), Factory(Joy Division…), XL(Prodigy…)…κ.άλλες.


Αναλυτικά το Special αφιέρωμα στην ανεξάρτητη σκηνή της Βρετανίας ξεκινά στις 2200 το βράδυ ώρα Ελλάδος και περιλαμβάνει τις εξής εκπομπές:
• 22:00 - Independent's Day - MTV TWO Loves Rough Trade.
• 22:30 - Independent's Day - MTV TWO Loves Domino.
• 23:00 - Independent's Day - MTV TWO Loves XL.
• 23:30 - Independent's Day - MTV TWO Loves Creation.
• 00:00 - Independent's Day - MTV TWO Loves Sub Pop.
• 00:30 - Independent's Day - MTV TWO Loves Wichita.
• 01:00 - Independent's Day - MTV TWO Loves Factory.
• 01:30 - Independent's Day - MTV TWO Loves Warp.
• 02:00 - Independent's Day - MTV TWO Loves Beggars Banquet
• 02:30 - Independent's Day - All the very best independent bands rock MTV TWO!
• 03:00-0500: 120 Minutes: Independent's... Day Special. 120 Minutes is on a mission to bring you the real alternative - this special episode celebrates the most successful independent…