Μουσική Πανδαισία στα «Δορυφορικά Νέα» Απριλίου…

Κυκλοφορούν τα «Δορυφορικά Νέα» Απριλίου:
Tα Δορυφορικά Νέα όπως κάθε μήνα, βρίσκονται στα χέρια σας, γεμάτα με τα θέματα που αναζητάτε, αλλά και την ενημέρωση που αξίζει να έχετε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο τόσο της δορυφορικής, της επίγειας ψηφιακής αλλά και της IPTV. Ξεκινάμε με τους δέκτες HD, οι οποίοι όμως διαθέτουν έξοδο e-SATA για σύνδεση αντίστοιχου εξωτερικού σκληρού δίσκου. H σύνδεση e-SATA, προσφέρει ταχύτητα μέχρι 3 Gb/sec, με αποτέλεσμα οι εγγραφές των απαιτητικών σε bitrate HD καναλιών στον σκληρό, να πραγματοποιούνται με περισσότερη αξιοπιστία. Ακόμη, ερευνήσαμε τις αλλαγές προγράμματος μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένα κανάλια και σας παραθέτουμε ποια από αυτά, μετατρέπονται σε ερωτικά και μάλιστα ελεύθερα. Την ημέρα, τα εν λόγω κανάλια είναι υπεράνω υποψίας, αλλά το βράδυ... Ακόμη, ο Γιώργος Σπυρόπουλος (ανήκει στην εμπορική διεύθυνση της ΠΑΕ Ολυμπιακός) μιλάει στα «Δορυφορικά Νέα» και αποκαλύπτει το σχέδιο για τη δημιουργία του «Ολυμπιακός TV», που σε πρώτη φάση θα είναι web based ενώ σε δεύτερη, θα περάσει σε ψηφιακή πλατφόρμα. Μία ιδιαίτερα ευχάριστη νότα στο τεύχος αυτό, είναι η δοκιμή του πολύ πρόσφατου δέκτη QBoxHD, ο οποίος μας ήρθε κατευθείαν από την Duolabs, ειδικά για το περιοδικό. Επίσης, σαρώσαμε τους δορυφόρους και συγκεντρώσαμε όλα τα μουσικά κανάλια που εκπέμπονται ελεύθερα σε όλο το γεωτόξο. Η μουσική κατέχει υψηλές θέσεις στους δορυφόρους, με άριστη εικόνα και ήχο και τα συγκεκριμένα κανάλια, προσφέρονται για πολύωρες εγγραφές στο σκληρό σας δίσκο…

…Στην ημερίδα με θέμα το «Ψηφιακό Μέρισμα», που οργάνωσε η ΕΕΤΤ στις 24/2/2009, ακούστηκαν πολλές απόψεις για τις συχνότητες που θα απελευθερωθούν από την ψηφιακή μετάβαση. Εμείς απευθυνθήκαμε στον πρ. Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΡΤ ΑΕ, κο Κωνσταντίνο Τσακίρη, ο οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για πολλά άλλα!
Από πλευράς καρτών, σας ετοιμάσαμε μία πλήρη αναφορά στο ασύρματο Card Splitter Smart WI v.8, με το οποίο μπορείτε να διαμοιράσετε την κάρτα σας χωρίς καλώδια σε μέχρι 5 δέκτες μέσα στην οικία σας. Το σύστημα αποδείχτηκε ιδιαίτερα αξιόπιστο και με κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.
Ακόμη,οι κάτοχοι Dreambox, θα βρείτε ένα δικό σας άρθρο για την χρήση του Dreambox Edit, με το οποίο μπορείτε να βάλετε εύκολα τάξη στις λίστες καναλιών και να τις φορτώσετε στον δέκτη, όπως ακριβώς εσείς θέλετε, με την ευκολία που προσφέρει ένας Η/Υ. Από πλευράς λήψεων, η μετακίνηση του Astra 1G στις 23.5 μοίρες ανατολικά, προσφέρει εκτός από εύκολη λήψη καναλιών και έναν νέο και σημαντικά ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης κινητού κατόπτρου σε πολλές περιοχές της Ελλάδος με γεωγραφικό μήκος 23.5 Ε, διότι πολύ απλά πρόκειται για τον πραγματικό Νότο.
Οι αρχάριοι, όπως κάθε μήνα θα βρείτε τη δική σας στήλη «Ξεκινώντας», ενώ αυτό το μήνα σας περιγράφουμε απλά και αναλυτικά, πώς θα ρυθμίσετε τον δέκτη σας για περισσότερα LNB με χρήση των επιλογών DiSEqC στο μενού.
Σε περισσότερο τεχνικό επίπεδο, σάς περιγράφουμε πλήρως μία «ακραία» κεντρική εγκατάσταση για διανομή 8 δορυφόρων, με χρήση 2 multiswitch και διακόπτη DiSEqC 1.1, ενώ σας αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια για τα ομοαξονικά καλώδια RF, σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και την συνολική απόδοση στη μεταφορά σήματος.
Ακόμη, οι κάτοχοι δεκτών ipbox, μην παραλείψετε να ανατρέξετε στη στήλη Reload, διότι θα βρείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να απογειώσετε στη κυριολεξία την απόδοση αλλά και τις δυνατότητες των μοντέλων 200/250/350 και 4xx, με συγκεκριμένο λογισμικό enigma1.
Τέλος, όπως κάθε μήνα, εκτός από τις καλύτερες αθλητικές στήλες, σας περιμένουν τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες απευθείας από την database του Christian Lyngemark (Lyngsat). Από εμάς, ραντεβού τον επόμενο μήνα!

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων – Διευθυντής Σύνταξης