«ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ!»: Η ΝΟVA ΣTOYΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ABBA...

Mamma Mia! Με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών και με φόντο το ελληνικό καλοκαίρι, το δημοφιλές θεατρικό μιούζικαλ που έγινε μια κινηματογραφική υπερπαραγωγή κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την Κυριακή 26 Ιουλίου, αποκλειστικά στo novacinema1 στις 22:00. Το αφιέρωμα στη μεγάλη πρεμιέρα του καλοκαιριού, θα ξεκινήσει από το VH1 και τη μουσική του θρυλικού συγκροτήματος ΑBBA και θα συνεχιστεί στο The History Channel, με τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της πρωταγωνίστριας, Μεριλ Στριπ.

Η Μέριλ Στριπ, η οποία υποδύεται τη Ντόνα, ζει σε ένα ελληνικό νησί διατηρώντας ένα μικρό ξενοδοχείο. Η κόρη της, Σόφι, που ετοιμάζεται να παντρευτεί, επιθυμεί σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της να είναι δίπλα της και ο πατέρας της. Ξεφυλλίζοντας ωστόσο κρυφά το ημερολόγιο της Ντόνα, ανακαλύπτει την ύπαρξη τριών ανδρών, ένας από τους οποίους πιθανόν να είναι ο πατέρας της. Έτσι καλεί και τους τρεις στο γάμο, ερήμην της μητέρας της, με την ελπίδα ότι κάποιος από αυτούς είναι ο πατέρας που ποτέ δε γνώρισε. Αυτοί καταφθάνουν στο νησί και τότε αρχίζουν να ξυπνούν οι αναμνήσεις…

Βασισμένο μουσικά στα πασίγνωστα τραγούδια των ABBA και με τις ειδυλλιακές εικόνες των ελληνικών τοπίων των Σποράδων, το «Mamma Mia!» είναι μια γιορτή για παλιούς φίλους που ξαναβρίσκονται και νέους αναπάντεχους οικογενειακούς δεσμούς που δημιουργούνται. Η Μέριλ Στριπ (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα α’ γυναικείου ρόλου στην κατηγορία μιούζικαλ ή κωμωδία) δείχνει να διασκεδάζει πολύ αυτό που κάνει, ενώ ο Πιρς Μπρόσναν είναι εξαιρετικός στον κόντρα ρόλο του υποψήφιου μπαμπά και του ρομαντικού εραστή.

Το Σάββατο 25/7 στις 18:00, λίγο πριν οι τηλεθεατές της nova απολαύσουν τη Μέριλ Στριπ στο γεμάτο μουσική και ελληνικά τοπία «Mamma Mia!», το The History Channel, μέσα από την εκπομπή «Διασημότητες», παρουσιάζει, ένα αφιέρωμα στη γυναίκα που από πολλούς θεωρείται η σημαντικότερη Αμερικανίδα ηθοποιός όλων των εποχών.

Η Μέριλ Στριπ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Τζούλια» το 1977, ενώ την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στον «Ελαφοκυνηγό» πλάι στους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Κρίστοφερ Γουόκεν, λαμβάνοντας την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με 15 μέχρι σήμερα υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ έχει βραβευτεί με το χρυσό αγαλματάκι δυο φορές, για τις ταινίες «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) και «Η επιλογή της Σόφι» (1982).

Οι συνδρομητές της nova θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν μουσικά, το Σάββατο 25/7 και την Κυριακή 26/7, μέσα από ένα αφιέρωμα του VH1 στους ABBA, που ήρθαν πάλι στην επικαιρότητα με το «Mamma Mia!». Έχοντας πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, οι στίχοι και οι dance ρυθμοί των τραγουδιών τους παραμένουν ανεπανάληπτοι.