28/2/09

Telstar 11N: Με επιτυχία στην ζώνη Clarke...

Άλλη μια τροχιακή θέση αποκτά ενδιαφέρον, μετά από πολλά χρόνια…
Μια και με επιτυχία στέφθηκε η εκτόξευση του δορυφόρου Telstar 11N, από το διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, με πύραυλο της σειράς Zenit-3SLB (στις 27 Φεβρουαρίου 2009). Ο νέος δορυφόρος Telstar 11N θα εγκατασταθεί στην τροχιακή θέση 37.5W, ενώ θα διαθέτει 39 αναμεταδότες στην Ku μπάντα (με δυναμικά ίχνοδιαγράμματα), μέσω των οποίων θα παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες μεταξύ Αφρικής, Ευρώπης και Βόρειο-Κεντρικής Αμερικής…

Nicolas A.

27/2/09

Νέο πακέτο στην Nova, με πολλά θαυμαστικά!!!!


Τώρα από τη NOVA το νέο πακέτο συνδρομής START PACK, μόνο με 19.90€ το μήνα… Από την 1η Μαρτίου ένα νέο πακέτο συνδρομής το start pack, έρχεται να εμπλουτίσει τις τέσσερις υπάρχουσες επιλογές πακέτων μας, value pack, spots+value, cinema+value και full pack.

Στόχος του start pack, είναι να γίνει η ψηφιακή πλατφόρμα nova ακόμα πιο προσιτή στην ελληνική αγορά και να προσφέρει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους «συνδρομητές» να γευτούν την μοναδική εμπειρία που ακούει στο όνομα nova και έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε τηλεόραση μέχρι σήμερα.

Το start pack θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων υψηλής ποιότητας, 4 αθλητικά κανάλια (novasports highlights, Eurosport, Eurosport2, Motors TV), 4 ντοκιμαντέρ ( Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Travel Channel), 3 παιδικά (Jetix, Cartoon Network, Boomerang), 2 μουσικά (MTV, MAD TV), 9 ειδησεογραφικά (CNNi, BBC World, Euronews, Bloomberg, France 24, France 24 (French version), Russia Today, Al Jazeera, Al Jazeera (Arab version), 5 κανάλια μόδας και ψυχαγωγίας (Ε! Entertainment, TV5MONDE, Fashion TV, World Fashion, F-Men), τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια ελεύθερης λήψης (Mega, ANT1, Alter, Star, Alpha, Μακεδονία TV, ΣΚΑΙ Τηλεόραση, ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Κανάλι της Βουλής) και περισσότερα από 150 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια και ραδιοφωνικά προγράμματα από όλον τον κόσμο, με τέλειο σήμα σε όλη την Ελλάδα.

Η μηνιαία συνδρομή είναι 19,90€ και για όσους εγγραφούν μέχρι 31 Μαρτίου δωρεάν ο πρώτος μήνας.

Blog-Σχόλιο: Θεωρούμε καταρχήν θετική την κίνηση για την δημιουργία ενός φθηνότερου πακέτου από την Nova, το οποίο πλέον κοστίζει 19 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, έχουμε ενστάσεις στον τρόπο και την λογική που στήθηκε το συγκεκριμένο πακέτο Start Pack, ως αναφορά τις θεματικές ενότητες προσέλκυσης συνδρομητών… Δεν έπρεπε να κατακερματιστούν τα κανάλια ντοκιμαντέρ, τα οποία έπρεπε να διαθέτουν και τα κανάλια History Channel, Chasse & Peche, για να αποτελούν την πρώτη κυρίαρχη θεματική ενότητα προσέλκυσης συνδρομητών. Το ίδιο έπρεπε να συμβεί και μετά μουσικά κανάλια, Vh1 και Mezzo..., τα οποία θα ήταν η δεύτερη κυρίαρχη θεματική ενότητα προσέλκυσης συνδρομητών. Πως γίνεται το απόλυτα ψυχαγωγικό κανάλι FOXlife (με προσφάτους κύκλους γνωστών τηλεοπτικών σειρών, διεθνείς βραβευμένες σειρές, βιογραφίες σταρ…κ.α.) να ανήκει στην κατηγορία των κινηματογραφικών καναλιών, ενώ έπρεπε να ανήκει στην κατηγορία ψυχαγωγικών καναλιών και με την παρουσία του να ενισχύει ελκυστικά την ψυχαγωγική θεματική ενότητα στο πακέτο Start Pack (μαζί με το Ε! Entertainment, μια και τα υπόλοιπα κανάλια της ενότητας είναι ελεύθερης προβολής και δεν απαιτούν συνδρομή, επειδή είναι ενταγμένα στον EPG της nova)… Στην προκειμένη φάση, κάποια ελκυστική θεματική ενότητα θα έπρεπε να περιλαμβάνεται ολόκληρη στο νέο πακέτο Start Pack! Όπως στο Sports Value (υπάρχουν όλα τα αθλητικά κανάλια), στο Cinema Value (υπάρχουν όλα τα κινηματογραφικά κανάλια), έτσι και στο Start Pack (θα έπρεπε να υπάρχουν όλα τα κανάλια ντοκιμαντέρ `η τα μουσικά κανάλια) και αντίστοιχα στο Value Pack (θα έπρεπε να υπάρχουν όλα τα μουσικά κανάλια ` η τα κανάλια ντοκιμαντέρ)
Πάρτε μια γεύση, για τις ανταγωνιστικές τιμές σε φόρμουλες συνδρομών και πληθώρας περιεχομένου θεματικών καναλιών, που προσφέρουν τα συνδρομητικά πακέτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η αντίστοιχη ολλανδική πλατφόρμα:
http://www.canaldigitaal.nl/zenderpakketten/familie-pakket.aspx

25/2/09

Καλώς ήρθες Eurobird 9A!

Ο δορυφόρος Eurobird 9A (πρώην Hot Bird 7A), βρίσκεται ήδη ενεργός στην τροχιακή θέση 9.0Ε. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Eutelsat Communications, ο δορυφόρος Eurobird 9A ανέλαβε από σήμερα στις 01.00 GMT, όλες τις υπηρεσίες του Eurobird 9 (175 τηλεοπτικά κανάλια και 25 ραδιοφωνικοί σταθμοί). Παράλληλα με την έλευση του Eurobird 9A στην νέα τροχιακή θεση 9.0Ε, αυξήθηκε η διαθέσιμη χωρητικότητα από 20 έως 38 αναμεταδότες…

Nicolas A.

24/2/09

Προβάδισμα στην ψηφιακή εποχή…, από την ΕΕΤΤ…


Τα νέα δεδομένα που προσφέρει η ψηφιακή εποχή έγιναν αντικείμενο συζήτησης στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ με τίτλο «Ψηφιακό Μέρισμα: Προκλήσεις και ευκαιρίες στη νέα ψηφιακή εποχή».
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νικήτας Αλεξανδρίδης, τόνισε με έμφαση την ανάγκη να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο από τη μια πλευρά να καθορίζει τους όρους λειτουργίας των παρόχων που θα εκπέμπουν το ψηφιακό σήμα και από την άλλη κατά τη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα να μην επαναληφθούν τα λάθη που υπάρχουν σήμερα στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο το οποίο παραμένει αρρύθμιστο, χωρίς δηλαδή την παρέμβαση της ρυθμιστικής αρχής. Ο κ. Αλεξανδρίδης έθεσε ορισμένους προβληματισμούς, αλλά και προτάσεις, ώστε η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που από την ΕΕ έχει οριστεί για το 2012, να γίνει χωρίς προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία θα δημιουργηθεί το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα, δηλαδή το φάσμα των συχνοτήτων που θα απελευθερωθεί από την αναλογική στην ψηφιακή εκπομπή. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ πρότεινε να παρακαμφτεί πλήρως η αναλογική αδειοδότηση και το βάρος να πέσει πλέον στην ψηφιακή ραδιοτηλεόραση, να καταστρωθεί εθνική στρατηγική για το απελευθερωμένο φάσμα, να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο και να γίνει εναρμόνιση της ελληνικής με την Κοινοτική νομοθεσία. Ο κ. Αλεξανδρίδης κήρυξε το 2009 ως «έτος Ευρυζωνικής σύγκλισης των Τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ».

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι προκλήσεις και ευκαιρίες στη νέα ψηφιακή εποχή, δεν είναι απλά ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, αλλά σηματοδοτεί το πέρασμα στο μέλλον, την είσοδο σε ένα νέο κόσμο που έρχεται. Η Ελλάδα, τόνισε έχει προετοιμαστεί γι' αυτό το στάδιο τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομοθετικό επίπεδο και υπάρχει ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη, στην οποία προβλέπονται 23 κέντρα εκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος που καλύπτουν το 78% του πληθυσμού της χώρας, προσφέροντας 6 έως 8 ψηφιακές δέσμες προγραμμάτων σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Σχόλιο: Επειδή η ψηφιακή εποχή προχωρά πιο γρήγορα μέσω δορυφόρου…, καλά θα ήταν να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη μιας αντίστοιχης δορυφορικής- επίγειας πλατφόρμας στην Ελλάδα, ώστε να καλυφθεί το 22% του πληθυσμού της χώρας, που δεν καλύπτεται από τα 23 κέντρα εκπομπής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος... Ακολουθώντας το παράδειγμα από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πλατφόρμες, όπως η Γαλλική TNT Sat, η Αγγλική FreeSat, η Ισπανική TDT Sat, η Ιταλική Tivu Sat…, που καλύπτουν ελεύθερα ψηφιακά (`η σύντομα θα καλύψουν), το ποσοστό του πληθυσμού που δεν θα έχει ποτέ πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση… Μάλιστα εάν στην Ελλάδα εφαρμοζόταν το Γαλλικό πρότυπο, θα ήταν υποχρεωτική η ελεύθερη λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας Nova (Hot Bird 13.0E) και της επερχόμενης δορυφορικής πλατφόρμας Hellas-Sat HD (Hellas Sat 39.0E)… Με την αγορά αντίστοιχου δορυφορικού δέκτη λήψης και συνδρομητικής κάρτας που θα δίνει την απεριόριστη ελεύθερη πρόσβαση στα επίγεια ελληνικά ψηφιακά κανάλια, σε όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας, για τις οποίες δεν θα υπάρξει ποτέ επίγειο ψηφιακό δίκτυο…

Triple Sat: Τρεις τροχιακές θέσεις της SES-Astra, επίσημα στην Ολλανδική αγορά!


Η Ολλανδική πλατφόρμα Canal Digitaal αντιμετωπίζοντας το ισχυρό ανταγωνισμό από τις πανίσχυρες καλωδιακές και IPTV πλατφόρμες της χώρας, προχώρησε στο λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Triple Sat. Η υπηρεσία Triple Sat προσφέρει για πρώτη φορά στην Ολλανδική αγορά, την ταυτόχρονη λήψη των τριών επίσημων τροχιακών θέσεων της SES-Astra, Astra 19.2Ε, Astra 23.5Ε και Astra 28.2Ε! Έτσι τα περισσότερα βρετανικά κανάλια, όπως BBC HD, BBC 1 & 2, ITV, Channel 4, Five…κ.α., ενταχθήκαν στο αρχικό βασικό πακέτο και τον επίσημο ηλεκτρονικό οδηγό της πλατφόρμας Canal Digitaal (ως κανάλια ελεύθερης πρόσβασης από την τροχιακή θέση Astra 28.2Ε). Η Triple Sat υπηρεσία είναι εφικτή, μέσω ενός ειδικού πιάτου 45cm και LNB (ταυτόχρονης λήψης του συμπλέγματος δορυφόρων Astra 19.2Ε, Astra 23.5Ε και Astra 28.2Ε), που προσφέρεται σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο ιδιοκτησιακό δέκτη υψηλής ευκρίνειας της πλατφόρμας. Η κίνηση αυτή της Canal Digitaal, δέχτηκε θετική υποδοχή από τους συνδρομητές της πλατφόρμας, που πλέον δελεάζονται για την αντίστοιχη αλλαγή δέκτη και εγκατάσταση λήψης… Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Triple Sat προσφέρεται ταυτόχρονα και από την Φλαμανδική πλατφόρμα TV Vlaanderen Digitaal, που δραστηριοποιείται στις ίδιες τροχιακές θέσεις της SES-Astra.
Nicolas A.

22/2/09

Coldplay στην πρεμιέρα του MTV World Stage!

Πρεμιέρα με συναυλία των Coldplay, πραγματοποιεί η νέα παραγωγή MTV World Stage (οι οποίοι εμφανίστηκαν ζωντανά στο Saitama Super Arena στο Τόκυο της Ιαπωνίας, στις 12 Φεβρουαρίου). Η εμφάνιση των Coldplay θα μεταδοθεί στις 27 Φεβρουαρίου σε 62 MTV κανάλια, φτάνοντας έτσι στους δέκτες εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο του MTV World Stage, κάθε Παρασκευή στους δέκτες του MTV θα μεταδίδεται μια συναυλία από τους κορυφαίους της διεθνούς μουσικής σκηνής, σε διάφορες πόλεις του κόσμου και τις πιο δυνατές τους ερμηνείες.

Συντονιστείτε στο ελληνικό MTV, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 23.00 για να παρακολουθήσετε τη μετάδοση της πρεμιέρας του MTV World Stage, με τους Coldplay.

Οι Coldplay (http://www.coldplay.com/) δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1998, έχουν πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δίσκους διεθνώς και θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα αυτή τη στιγμή. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Parachutes (που περιελάμβανε το hit single «Yellow»), έγινε το 2000 πολλές φορές πλατινένιο σε αρκετές χώρες και από τότε ακολούθησαν διακρίσεις για τα «A Rush of Blood to the Head» το 2002, και «X&Y», το 2005. Το τέταρτο κατά σειρά studio album τους, «Viva la Vida or Death and All His Friends», ήταν μια παραγωγή του Brian Eno.

Συνεργασία MTV Greece και Tele Time Πάτρας!

Το MTV προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι TELE TIME της Πάτρας, για την παροχή ψυχαγωγικού περιεχομένου. Στο πλαίσιο αυτό σύντομα στο ανανεωμένο πρόγραμμα του καναλιού θα ενταχθούν επιλεγμένες σειρές και εκπομπές του MTV. Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού, σύγχρονου και νεανικού προγράμματος, το οποίο θα αποτελέσει μια εναλλακτική τηλεοπτική πρόταση και ένα παράθυρο επικοινωνίας στον κόσμο μεταφέροντας τις διεθνείς τάσεις της μουσικής και της διασκέδασης στους τηλεθεατές και ιδιαίτερα στους νέους της Δυτικής Ελλάδας…
Άντε να δούμε και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ανάλογη συνεργασία με τοπικά κανάλια, αφού οι εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση κυλούν με ρυθμούς χελώνας… Αν και όλοι μουσικόφιλοι θα προτιμούσαμε το Ελληνικό MTV να είχε προχωρήσει στην εκπομπή ελεύθερου δορυφορικού feed (μέσω του δορυφόρου Hellas Sat 2 - 39.0E), που θα δίνει 24ωρη πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες… Πολιτική που ακολουθεί το αντίστοιχο επίγειο Ιταλικό MTV, αλλά και τόσα άλλα ελεύθερα τοπικά MTV (Γερμανίας, Τουρκίας,…κ.α.).

Επί της ευκαιρίας να πούμε, ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένα σκαμπανέβασμα της εικόνας κατά διαστήματα στο αναλογικό MTV (από το οποίο τροφοδοτείται και η Nova), του οποίου πρέπει να επιληφθεί το τεχνικό τμήμα του MTV… Γιατί τα μεγάλα μουσικά γεγονότα που έρχονται δεν μπορεί να μεταδίδονται με αυτές τις συνθήκες…

Nicolas A. - http://musicplanethd.blogspot.com/

19/2/09

H καλωδιακή πλατφόρμα Kabelkiosk στον Eurobird 9A…

Από την 1η Μαρτίου 2009, η πλατφόρμα καλωδιακής τροφοδοσίας KabelKiosk ενεργοποιείται στο νέο δορυφόρο Eurobird 9A – 9.0Ε. Η Eutelsat πήρε την απόφαση να μετακινήσει την Γερμανική πλατφόρμα KabelKiosk, από την τροχιακή θέση 8.0W, στην τροχιακή θέση 9.0Ε . Όπου σύντομα καταφθάνει και θα ενεργοποιηθεί ο δορυφόρος Hot Bird 7Α (ως Eurobird 9A), ο οποίος με την σειρά του θα αντικαταστήσει πλήρως το δορυφόρο Eurobird 9, αυξάνοντας την διαθέσιμη χωρητικότητα (στους 38 αναμεταδότες)… Η Γερμανική πλατφόρμα KabelKiosk θα εκπέμπει μέχρι και τις 31 Μαΐου 2009, σε παράλληλη εκπομπή και από τις δυο τροχιακές θέσεις 9.0Ε και 8.0W (προκειμένου να αλλάξουν οι τροφοδοσίες, στα συνεργαζόμενα καλωδιακά δίκτυα). Οι εκπομπές της KabelKiosk στην τροχιακή θέση 9.0Ε, γίνονται στο πρότυπο εκπομπής DVB-S2.

Nicolas A.

CS Link και SkyLink πέρασαν στο δορυφόρο Astra 1G!


Οι Τσεχοσλοβακικές πλατφόρμες CS Link και SkyLink πέρασαν στο δορυφόρο Astra 1G!
tp. 5 – 11798H, 27500, 3/4, (SkyLink): Πέρασε από τον Astra 1Ε, στον Astra 1G.

tp. 9 – 11876H, 27500, 3/4, (CS Link): Πέρασε από τον Astra 1Ε, στον Astra 1G.

tp. 15 – 11992H, 27500, 3/4, (CS Link): Πέρασε από τον Astra 1Ε, στον Astra 1G.

Nicolas A. - http://satzapper.blogspot.com/

18/2/09

Πρεμιέρα FOXlife στην Νova, από τις αρχές Μαρτίου…


Aπό το Μάρτιο, οι συνδρομητές της nova θα έχουν πρόσβαση στο FOXlife, το ψυχαγωγικό κανάλι με τις καλύτερες ξένες σειρές σε πρώτη προβολή. To FOXlife, το ψυχαγωγικό κανάλι της FOX International Channels, έρχεται στις οθόνες των συνδρομητών της nova, στη θέση 205, από τις αρχές Μαρτίου. Το πρόγραμμά του καναλιού, με άξονα το ποιοτικό ψυχαγωγικό περιεχόμενο, θα είναι διαθέσιμο και στα 4 πακέτα συνδρομής της nova, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, προβάλλοντας τις καλύτερες σειρές διεθνώς με ελληνικούς υπότιτλους.

Το FOXlife, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο κοινό 25-45 ετών με έμφαση στις γυναίκες, είναι ένα από τα 17 συνδρομητικά κανάλια που διανέμει η FOX International Channels, η θυγατρική της News Corporation που διαχειρίζεται συνδρομητικά κανάλια και διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες παγκοσμίως.

Στo FOXlife προβάλλονται σε αποκλειστική πρώτη μετάδοση σχεδόν ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη και Αμερική, οι τελευταίοι κύκλοι των γνωστών και αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών Desperate Housewives και Grey’s Anatomy. Επίσης σειρές όπως τo Criminal Minds, Dirt, Private Practice, Brothers and Sisters, Ellen, Dirty Sexy Money, Raising The Bar, Day Break, Pepper Dennis και Kevin Hill, κυριαρχούν στο prime-time του FOXlife. Παράλληλα υπάρχουν και αποκλειστικά προγράμματα με όλα τα νέα της διεθνούς showbiz, όπως το Hollywood Magazine, Red Carpet Reporter, Fabulous Life of… και τα Studio Portraits, με βιογραφίες των διαχρονικά μεγαλύτερων σταρ. (Δελτίο Τύπου)
Η κα Κατερίνα Κασκανιώτη, Multichoice Managing Director δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που το Foxlife προστίθεται στην οικογένεια της nova. Για μία ακόμη φορά τηρούμε την υπόσχεση που έχουμε δώσει στους συνδρομητές μας, να προσφέρουμε πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα από όλον τον κόσμο!»

Ο κος Jesus Perezagua, πρόεδρος της FOX International Channels Europe, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη nova, αυξάνοντας έτσι τη διανομή του FOXlife στην Ελλάδα. Το κανάλι θα ευχαριστήσει τους συνδρομητές της nova,, προσφέροντας τους ποικιλία από τις πιο σύγχρονες ψυχαγωγικές παραγωγές διεθνώς. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η πρόθεση της FOX International Channels να επεκταθεί σε αναπτυσσόμενες Ευρωπαϊκές αγορές, έναν από τους κύριους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας.”

Η Ολλανδική πλατφόρμα Canal Digitaal πέρασε στο δορυφόρο Astra 1G - 23.5E...

Η Ολλανδική πλατφόρμα Canal Digitaal πέρασε στο δορυφόρο Astra 1G - 23.5E:

tp. 2 – 11739V, 27500, 3/4, (Canal Digitaal) : Πέρασε από τον Astra 1Ε, στον Astra 1G.
tp. 8 – 11856V, 27500, 5/6, DVB-S2 (Canal Digitaal): Πέρασε από τον Astra 1Ε, στον Astra 1G.

tp. 11 – 11914H, 27500, 3/4, (Canal Digitaal): Πέρασε από τον Astra 1Ε, στον Astra 1G.

17/2/09

Καλώς ήρθες Astra 1G!

Ο δορυφόρος Astra 1G βρίσκεται ήδη στην τροχιακή θέση 23.5Ε και απο σήμερα θα αναλάβει δράση αντικαθιστώντας υπηρεσίες του δορυφόρου Astra 1Ε… Ο Astra 1G έχει προδιαγραφές εκπομπής για τις μπάντες Ε, F, G και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της SES Astra, θα ενισχύσει την τροχιακή θέση 23.Ε (με δορυφορική χωρητικότητα 19 αναμεταδοτών). Παράλληλα, στο τέλος της χρονιάς αναμένεται και η εκτόξευση του Astra 3Β (με δορυφορική χωρητικότητα 52 αναμεταδοτών και ιδιαίτερη ευελιξία), εξυπηρετώντας τις DTH υπηρεσίες για τις χώρες της κεντρικής, ανατολικής Ευρώπης και τις κάτω χώρες (Benelux)…

Οι βασικές συχνότητες που θα αντικαταστήσει ο Astra 1G, έχουν ως εξής:

(Τετάρτη 18. 02. 2009):
tp. 2 – 11739V, 27500, 3/4, (Canal Digitaal)
tp. 8 – 11856V, 27500, 5/6, DVB-S2 (Canal Digitaal)
tp. 11 – 11914H, 27500, 3/4, (Canal Digitaal)


(Πέμπτη 19. 2. 2009):
tp. 5 – 11798H, 27500, 3/4, (SkyLink)
tp. 9 – 11876H, 27500, 3/4, (CS Link)
tp. 15 – 11992H, 27500, 3/4, (CS Link)

Ενώ υπάρχουν και οι δοκιμαστικές εκπομπές του Astra 1G στην μπάντα F:

tp. 97 – 12344H, 21490, 5/6, (Transponder testing)
tp. 99 – 12382H, 21490, 5/6, (Transponder
testing)


Επίσης, υπάρχουν οι συχνότητες στην μπάντα Ε, που παραμένουν μέχρι στιγμής στον Astra 1Ε:

tp. 1 – 11720H, 27500, 9/10, DVB-S2 (TOPP)
tp. 3 – 11758H, 27500, 5/6, DVB-S2 (Astra2Connect)
tp.7 – 11836H, 29900, 3/4, (MCM promo)
tp. 13 – 11954H, 27500, 3/4, DVB-S2 (AstraNet)
tp. 17 – 12032H, 27500, 9/10, DVB-S2 (TOPP)


Τέλος υπάρχουν και οι ενεργοποιημένες συχνότητες στην μπάντα D (από τον Astra 1Ε), η οποία δεν εμπεριέχεται στις αρχικές προδιαγραφές του Astra 1G…

tp. 53 – 10773H, 22000, 3/4, DVB-S2 (Astra2Connect)
tp. 55 – 10803H, 22000, 5/6, (test card)
tp. 57 – 10832H, 22000, 3/4, DVB-S2 (Astra2Connect)
tp. 59 – 10862H, 22000, 5/6, (Ócko,…)
tp. 61 – 10891H, 22000, 3/4, DVB-S2 (Astra2Connect)


Στην νέα καυτή τροχιακή θέση 23.5Ε, ο Astra 1G διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό ιχνοδιαγράμματος, καλύπτοντας απόλυτα τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, Ιταλίας …κ.α. Παράλληλα, για πρώτη φορά εντός ιχνοδιαγράμματος κάλυψης Astra 1G, βρίσκονται όλες οι ηπειρωτικές περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα…


Nicolas A.

Hot Bird 9: ενεργός στην καυτή τροχιακή θέση 13.0Ε, παράλληλα ο Hot Bird 7Α ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις 9.0Ε…

Ο νέος δορυφόρος Hot Bird 9 ενεργοποιήθηκε από τις 13.0Ε (σήμερα τα ξημερώματα), αντικαθιστώντας πλήρως το δορυφόρο Hot Bird 7Α. Έτσι, έδωσε το πράσινο φως στο δορυφόρο Hot Bird 7Α και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2009 θα βρίσκεται ενεργός στην δεύτερη καυτή τροχιακή θέση 9.0Ε. Όπου θα μετονομαστεί σε Eurobird 9A και θα αντικαταστήσει πλήρως το δορυφόρο Eurobird 9, αυξάνοντας παράλληλα την διαθέσιμη χωρητικότητα σε 38 αναμεταδότες… Ο Hot Bird 9 ανήκει στην γενιά δορυφόρων της Eutelsat (Hot Bird 8, 9 και 10)και είναι χωρητικότητας 64 αναμεταδοτών, με περιοχή κάλυψης την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή…

Nicolas A.

Στο ίδιο έργο θεατές: Γερμανία και Ελλάδα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση!

Στο ίδιο έργο θεατές Γερμανία και Ελλάδα στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση… Η σχεδιαζόμενη είσοδος του μπουκέτου καναλιών RTL στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μιας ευρύτερης περιοχής της Γερμανίας (με το πρότυπο εκπομπής MPEG-4), ενώ ήδη η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας χρησιμοποιεί το πρότυπο εκπομπής MPEG-2 (με 3 multiplex για 12 κανάλια),… Παραπέμπει στην ελληνική επίγεια ψηφιακή τηλεόραση…, με την ΕΡΤ να χρησιμοποιεί ήδη το πρότυπο εκπομπής MPEG-2 (από το 2006), ενώ η επερχόμενη είσοδος των Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών (μέσα στο 2009), αναμένεται με το πρότυπο εκπομπής MPEG-4… Η οποία θα επιφέρει επιπλέον χωριτικοτητα καναλιών, αλλά μέχρι στιγμής τα Ελληνικά ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους, για το πως θα την εκμεταλλευτούν…

Ας δούμε όμως ότι θα συμβεί στην Γερμανική επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε σχέση με τον όμιλο καναλιών RTL, ο οποίος παρεμπιπτόντως δραστηριοποιείται και στην Ελληνική πραγματικότητα (μέσω του Alpha και της ΕΙΤΗΣΕΕ)…

Το επερχόμενο επίγειο ψηφιακό multiplex καναλιών RTL θα εκπέμψει στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης (από τα μέσα του 2009), χρησιμοποιώντας το πρότυπο DVB-T/MPEG-4, αφού έλαβε πρώτα την απαιτούμενη άδεια από την αντίστοιχη περιφερειακή ραδιοτηλεοπτική αρχή (LFK). Το multiplex καναλιών RTL θα περιλαμβάνει τα ελεύθερα κανάλια του RTL Group: RTL, RTL II, VOX και Super RTL, ενώ η επιπλέον χωριτικοτητα καναλιών θα χρησιμοποιηθεί από τον όμιλο RTL για τις υπηρεσίες συνδρομητικών καναλιών RTL Passion και RTL Crime. Κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της Γερμανίας. Μέχρι σήμερα στην Στουτγάρδη, μόνο 12 δημόσια τηλεοπτικά κανάλια είναι διαθέσιμα μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης DTT (με το πρότυπο εκπομπής DVB-T/MPEG-2). Με το πρότυπο εκπομπής MPEG-4, που θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της Γερμανίας, δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθούν 50% περισσότερα ψηφιακά κανάλια (σε σχέση με το προκάτοχο πρότυπο εκπομπής των κρατικών καναλιών DVB-T/MPEG-2)… Το μπουκέτο καναλιών RTL δεν μπορεί να λαμβάνεται μέσω των δεκτών DTT που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην αγορά (λιανεμπόριο και καταναλωτές). Από τα μέσα του 2009, ειδικοί δέκτες RTL (σε MPEG-2/MPEG-4), θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά (μέσω του λιανεμπορίου σε ειδική τιμή των € 100), που θα αποκωδικοποιούν το μπουκέτο RTL (το οποίο θα είναι κρυπτογραφημένο σε Conax), ενώ θα δίνουν ως προσφορά την ετήσια δωρεάν τηλεθέαση των συνδρομητικών καναλιών RTL Passion και RTL Crime. Παράλληλα ο δέκτης RTL θα αποκωδικοποιεί και τα ελεύθερα κανάλια RTL, RTL II, VOX και Super RTL (τα οποία επίσης θα είναι κρυπτογραφημένα σε Conax). Η εμπορία των προϊόντων, υπηρεσιών διαχείρισης συνδρομητών, ενεργοποίηση κάρτας και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μέσω των τηλεφωνικών γραμμών εξυπηρέτησης θα γίνεται μέσω της Eutelsat VisAvision. Η γερμανική θυγατρική της Eutelsat έχει την ανάλογη εμπειρία από τις περιοχές που δραστηριοποιούνται οι καλωδιακές υπηρεσίες KabelKiosk... Για τις περιοχές της Γερμανίας όπου ο όμιλος RTL(με τα ελεύθερα κανάλια της), δραστηριοποιείται στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με το πρότυπο εκπομπής DVB-T/MPEG-2, δεν είναι προγραμματισμένη η αλλαγή πρότυπου εκπομπής σε αυτές τις περιοχές, όπως οι μητροπολιτικές περιοχές του Βερολίνου / Βρανδεμβούργου, Βόρεια Γερμανία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ρηνανία κύρια περιοχή γύρω από τη Φρανκφούρτη και τη Βαυαρία…

Σημείωση: Τα κρατικά κανάλια της ARD/ZDF εκπέμπουν με το πρότυπο εκπομπής DVB-T/MPEG-2 και δεν τίθεται θέμα αλλαγής προτύπου εκπομπής σε καμία περιφέρεια της Γερμανίας, επειδή κάποιος ιδιωτικός όμιλος καναλιών αλλάζει το πρότυπο εκπομπής… Μήπως και η ERT Digital πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της ARD/ZDF;

Nicolas A.

16/2/09

Η Γερμανική πλατφόρμα Premiere σε διαπραγματεύσεις με Discovery Communications…


Η Γερμανική πλατφόρμα Premiere βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Discovery Communications, προκειμένου να έρθουν σε μια νέα συμφωνία για την συνέχιση των υπηρεσιών –καναλιών- Discovery και Animal Planet. Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, εκπρόσωπος της Premiere επιβεβαίωσε ότι "δεν μπορεί να εγγυηθεί", εάν τα δύο κανάλια θα παραμείνουν στην πλατφόρμα. Γι` αυτό και έχουν προχωρήσει στην ενημέρωση μέσω των TV περιοδικών (στις εκδόσεις Μαρτίου), για πιθανή υποχώρηση των καναλιών στις αρχές Απριλίου… Η μείωση των καναλιών θα μπορούσε να οφείλεται στην απογοητευτική οικονομική κατάσταση που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα (Δευτέρα 16 Φλεβάρη) στο Μόναχο. Σύμφωνα με την έκθεση, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 η Premiere υπέστη πάλι στασιμότητα του κύκλου εργασιών και εγγραφής νέων συνδρομητών. Επιπλέον, ο μέσος όρος εσόδων ανά συνδρομητή (ARPU) δεν αυξήθηκε…

Nicolas A.

13/2/09

Hot Bird 10 και NSS-9 στην ζώνη Clarke!


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διπλή εκτόξευση των δορυφόρων Hot Bird 10 και NSS-9 (με πύραυλο της σειράς Ariane 5) και οι δυο δορυφόροι βρίσκονται σε ελλειπτική τροχιά (καθοδόν για την ζώνη Clarke)… Ο νέος δορυφόρος Hot Bird 10 αποκολλήθηκε 26 λεπτά μετά την εκτόξευση (στις 00.36 ώρα Ελλάδος) και πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί στην αντίστοιχη τροχιακή θέση δοκιμαστικών εκπομπών. Ο Hot Bird 10 ανήκει στην νέα γενιά δορυφόρων της Eutelsat που προορίζεται για τις 13Ε, ενώ είναι χωρητικότητας 64 αναμεταδοτών, με περιοχή κάλυψης την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η Eutelsat αποφάσισε να τοποθετήσει τον δορυφόρο Hot Bird 10 στις 7.0W, μετά και την επιτυχημένη εκτόξευση του Hot Bird 9 (που σύντομα ενεργοποιείται στις 13Ε). Σύντομα, ο Hot Bird 10 θα αντικαταστήσει πλήρως τον Atlantic Bird 4 και θα παραμείνει στις 7.0W, μέχρι την εκτόξευση και ενεργοποίηση του δορυφόρου Atlantic Bird 4R (στα μέσα του 2011).
Nicolas A.

12/2/09

Η πρώτη αποστολή Ariane 5 λίγο πριν την εκτόξευση…, θα φέρει Hot Bird 10 και NSS-9 στην ζώνη Clarke!Η πρώτη αποστολή της Arianespace για το 2009 (με πύραυλο της σειράς Ariane 5), είναι έτοιμη λίγο πριν την εκτόξευση από το διαστημικό κέντρο Kourou της Γαλλικής Γουιάνα, με τους δορυφόρους Hot Bird 10 και NSS-9 να βρίσκονται σε αναμονή για το οριστικό τους ταξίδι στην ζώνη Clarke! Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 12-13 Φεβρουαρίου, μεταξύ 23:09 - 00:04 CET μετά τα μεσάνυχτα… Η εκτόξευση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον δικτυακό τόπο: http://www.videocorner.tv/
Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.
Nicolas A.

9/2/09

Πρεμιέρα conn-x TV!

Σε εμπορική λειτουργία μπαίνουν πλέον οι διαδικτυακές υπηρεσίες conn-x TV από το ΟΤΕ, με μηνιαία συνδρομή στα € 15 /μήνα. Η υπηρεσία conn-x TV θα διατίθεται αρχικός σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης. Για την απόκτηση της υπηρεσίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ταχύτητα πρόσβασης conn-x 8 ή 24 mbps, συμβατό modem/router με το conn-x TV & τηλεόραση με έξοδο scart ή/και HDMI… Ο εξοπλισμός δέκτη χωρίς σκληρό δίσκο θα παρέχεται δωρεάν (Tilgin 400-020), ενώ με σκληρό δίσκο στα € 99 (Tilgin 400-002)… Η νέα υπηρεσία ψυχαγωγίας του ΟΤΕ θα περιλαμβάνει τηλεοπτικά κανάλια, ταινίες και παιχνίδια… Πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία conn-x TV περιλαμβάνει τα τηλεοπτικά κανάλια: • ΕΤ1 • ΝΕΤ • ΕΤ3 • Alter • Σινέ+ • Πρίσμα+ • Σπορ+ • conn-x TV Sports • Eurosport • Eurosport 2 • Extreme Sports • ESPN Classic • ESPN America • Nat Geo Wild • Discovery Science • Discovery World • Discovery Travel & Living • Style TV • Zone Reality • Fashion TV • World Fashion • Baby TV • Euronews • France 24 (Αγγλικό & Γαλλικό) • Al Jazeera (Αγγλικό & Αραβικό) • Russia Today • Deutsche Welle • Bloomberg • C Music TV • Nat Geo Music… Συνολικά 30 τηλεοπτικά κανάλια, στα οποία θα προστίθενται διαρκώς νέες υπηρεσίες καναλιών…Τι είναι το FilmExpress και ποια η διαφορά με το FilmClub;
FilmExpress: Στο FilmExpress ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να «νοικιάσει» από μια συλλογή τίτλων, την ταινία που επιθυμεί να δει. Η βιβλιοθήκη του FilmExpress απαρτίζεται από μια πλούσια γκάμα ταινιών 1ης προβολής αλλά και κλασσικές ταινίες. Από τη στιγμή που ο συνδρομητής θα νοικιάσει την ταινία της επιλογής του, θα είναι διαθέσιμη για προβολή, για 24 ώρες. Περισσότερες από 200 ταινίες θα είναι διαθέσιμες (από τα μεγάλα Hollywood Studios), ποσοστό των οποίων θα ανανεώνεται σε μηνιαία βάση. Η διεθνής ορολογία που χρησιμοποιείται για την υπηρεσία FilmExpress είναι Video on Demand (VOD/ Βίντεο κατ’ απαίτηση). Για εμπορικούς λόγους έχει μετονομαστεί σε FilmExpress. Ουσιαστικά η υπηρεσία είναι γνωστή και ως Pay-Per-View (PPV), δηλαδή πληρωμή ανά χρήση (ενοικίαση).

FilmClub: Στο FilmClub ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να δει μέσα από μια συγκεκριμένη συλλογή (περισσότεροι από 700 τίτλοι) απεριόριστα, ταινίες, μουσικά videoclip, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές με ένα μόνο μηνιαίο πάγιο. Οι ταινίες που περιλαμβάνονται στο FilmClub είναι διαφορετικές από αυτές του FilmExpress. Δεν περιλαμβάνει ταινίες 1ης προβολής. Η διεθνής ορολογία για το FilmClub είναι Subscription Video on Demand (SVOD/ Συνδρομητικό Βίντεο κατ’ απαίτηση). Για εμπορικούς λόγους έχει μετονομαστεί σε FilmClub. Η υπηρεσία παρέχεται με μηνιαίο πάγιο (Monthly fee) και ο συνδρομητής έχει απεριόριστη θέαση στο περιεχόμενό της καθ’ όλη τη διάρκεια του προπληρωμένου μήνα…


Το conn-x TV σας καλωσορίζει στη νέα εποχή της τηλεόρασης.

Με πλούσιο περιεχόμενο που ανανεώνεται διαρκώς αλλά και με καινοτόμες υπηρεσίες που για πρώτη φορά σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο της τηλεόρασης.

Πάρτε τη διασκέδαση στα χέρια σας. Το conn-x TV σας προσφέρει την ανεκτίμητη δυνατότητα της επιλογής. Πλέον μπορείτε να δείτε αυτό που επιθυμείτε, όποια στιγμή θέλετε, αφού σας προσφέρονται:


Πληθώρα από ταινίες πρώτης προβολής μέσα από την πλούσια ταινιοθήκη του “FilmExpress”, διαθέσιμες για ενοικίαση τη στιγμή που επιθυμείτε.
Περισσότερους από 700 τίτλους με τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videoclips, ντοκιμαντέρ, παιδικές εκπομπές αλλά και κλασσικές ταινίες με απεριόριστη θέαση όλα διαθέσιμα στο “FilmClub”.
Πάνω από 30 τηλεοπτικά κανάλια με πλούσιο περιεχόμενο για όλη την οικογένεια (ειδησεογραφικά, αθλητικά, παιδικά, μουσικά, lifestyle & ντοκιμαντέρ).
Διασκεδαστικά casual παιχνίδια για όλη την οικογένεια.
Το conn-x TV προσφέρει:
τη βασική υπηρεσία που σας δίνει τη δυνατότητα:
να παρακολουθήσετε τις πιο ενδιαφέρουσες & ψυχαγωγικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αθλητικά γεγονότα, μουσικά νέα και παιδικά προγράμματα μέσα από τα 30 και πλέον κανάλια του conn-x TV. Συγχρόνως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις νέες δυνατότητες των υπηρεσιών “Εγγραφής Προγραμμάτων” (PVR) και “Πάγωμα Ζωντανού Προγράμματος” (Time Shifted TV)*.
να έχετε πρόσβαση στην βιβλιοθήκη του FilmExpress για να ενοικιάσετε όποια ταινία επιθυμείτε για ένα 24ωρο με χρέωση ανά ταινία μέσα από μια πλούσια γκάμα κλασσικών αλλά και νέων ταινιών,
την υπηρεσία FilmClub που μπορείτε, με ένα μηνιαίο πάγιο, να έχετε πρόσβαση σε μια διαφορετική βιβλιοθήκη με πληθώρα από τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclips, ντοκιμαντέρ & παιδικές εκπομπές,
το πακέτο Premium, που με ένα μηνιαίο πάγιο μπορείτε να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο της τηλεόρασής σας με κανάλια αισθησιακού περιεχομένου,
τον αποκωδικοποιητή (με ή χωρίς σκληρό δίσκο).
Για την απόκτηση της υπηρεσίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτετε ταχύτητα πρόσβασης conn-x 8 ή 24 mbps, συμβατό modem/router με το conn-x TV & τηλεόραση με έξοδο scart ή/και HDMI.

* Για τις υπηρεσίες “Εγγραφή Προγραμμάτων” (PVR) και “Πάγωμα Ζωντανού Προγράμματος” (Time Shifted TV) απαιτείται αποκωδικοποιητής με σκληρό δίσκο...


http://www.oteshop.gr/


Δελτίο Τύπου - conn-x TV: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ!
• Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής με τη χρήση των τεχνολογιών ADSL και IPTV
• Τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, και με ηλεκτρονική απεικόνιση του προγράμματος εύκολα και απλά
• Ταινίες χωρίς διακοπή για διαφημίσεις, όποτε εσείς θέλετε, με τα FilmΕxpress και FilmClub
• Τιμή έκπληξη 15 ευρώ/μήνα για πρόσβαση και στα τηλεοπτικά προγράμματα και σε υπηρεσίες video on demand
• Διαθεσιμότητα: Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης. Σταδιακά σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2009 - Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ παρουσιάζει το conn-x TV. Η καινοτόμος υπηρεσία για παρακολούθηση ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ταινιών, προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα. Ο ΟΤΕ φέρνει στο σπίτι σας, την τηλεόραση της νέας εποχής και σας προσκαλεί να γνωρίσετε το conn-x TV για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης!

Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης. Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Σήμερα, το conn-x TV περιλαμβάνει κανάλια όπως:
• Ελεύθερα Ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια
• Ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, France24, Al Jazeera, Russia Today)
• Aθλητικά (Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America)
• Ντοκιμαντέρ (Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery World)
• Lifestyle (Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion)
• Μουσικά (C Music TV, Nat Geo Music)


• Ακόμη, το conn-x TV διαθέτει αποκλειστικό κανάλι με αθλητικό περιεχόμενο, το conn-x TV Sports! Το κανάλι του conn-x TV μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και καθημερινές ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές.
Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες.
Διευκρινίζεται ότι το conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.

Πέρα από το πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καταναλωτές μπορούν με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub να επιλέξουν ανά πάσα στιγμή τί θα δουν και πότε, άμεσα χωρίς να περιμένουν να «κατέβει» κάποιο video και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, ενώ μπορούν να κάνουν rewind, pause και fast forward.

Η υπηρεσία FilmExpress είναι ένα εικονικό Video Club. Οι πελάτες του conn-x TV έχουν τη δυνατότητα να «νοικιάσουν» εύκολα και γρήγορα τις ταινίες που υπάρχουν διαθέσιμες, επιλέγοντας από μία μεγάλη συλλογή που ξεπερνά τις 200 και ανανεώνεται τακτικά. Στο FilmExpress περιλαμβάνονται και τηλεοπτικές πρεμιέρες από μεγάλα Studios. Η ταινία, από τη στιγμή της ενοικίασης (pay per view), είναι διαθέσιμη για 24 ώρες.

Με το FilmClub, οι συνδρομητές γίνονται μέλη στην υπηρεσία του συνδρομητικού VideoClub που προσφέρει το conn-x TV. Μπορούν δηλ. να παρακολουθούν απεριόριστα γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κ.α., από τη συλλογή του FilmClub, που περιλαμβάνει περισσότερους από 700 τίτλους.

Ο ΟΤΕ, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση των νέων τεχνολογιών, προσφέρει το conn-x TV σε ειδική τιμή γνωριμίας μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής. Συγκεκριμένα:

Υπηρεσία Τιμή:
Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια) + FilmClub 15 € / μήνα
FilmExpress 2 - 4,5 € ανά ταινία, ανάλογα με την ταινία
Εξοπλισμός (αποκωδικοποιητής) Δωρεάν με 12μηνη δέσμευση


Επιπλέον, παρέχεται και αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων για «πάγωμα» εικόνας ζωντανού προγράμματος (Time Shifted TV) και εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Personal Video Recording).

Το conn-x TV από τον ΟΤΕ διατίθεται αρχικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps. Το conn-x TV γίνεται πραγματικότητα χάρη στις επενδύσεις του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην προσφορά ταχυτήτων έως 24 Mbps σε ολοένα και περισσότερα σημεία πανελλαδικά, καθώς και στην ανάπτυξη της ίδιας της πλατφόρμας του conn-x TV.

5/2/09

Astra 1G: Έτοιμος για αλλαγή τροχιακής θέσης…

Ο δορυφόρος Astra 1G είναι πλέον έτοιμος για αλλαγή τροχιακής θέσης, αφού πέρασαν και οι τελευταίοι ενεργοί αναμεταδότες από τις μπάντες Ε και F στον νέο δορυφόρο Astra 1M.

Ειδικότερα σήμερα πέρασαν στον Astra 1M οι εξής αναμεταδότες:

TP.70, 11817V, 27500, 3/4 (DVB-S), CanalSat: Πέρασε από τον Astra 1G, στον Astra 1M


TP.72, 11856V, 27500, 3/4 (DVB-S), CanalSat: Πέρασε από τον Astra 1G, στον Astra 1M


TP.74, 11895V, 27500, 3/4 (DVB-S), CanalSat: Πέρασε από τον Astra 1G, στον Astra 1M


TP.76, 11934V, 27500, 3/4 (DVB-S), CanalSat: Πέρασε από τον Astra 1G, στον Astra 1M


TP.80, 12012V, 27500, 3/4 (DVB-S), CanalSat: Πέρασε από τον Astra 1G, στον Astra 1M

Nicolas A.