«Μεγάλες Μεταναστεύσεις» σε National Geographic από τη Nova...

Το National Geographic Channel φέρνει το Νοέμβριο, αποκλειστικά για τους συνδρομητές της Nova, της πρώτης ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, την πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς «Great Migrations» (Μεγάλες Μεταναστεύσεις). Η σειρά αποτελεί το μεγαλύτερο έργο κινηματογράφησης των μαζικών μετακινήσεων ζώων σε όλο τον πλανήτη, καταγράφοντας για πρώτη φορά την απόλυτη ανάγκη για μετανάστευση και τη σκληρή μάχη που δίνουν με μοναδικό κοινό στόχο την επιβίωση.

Στο πραγματικά γιγάντιο αυτό έργο, παρουσιάζονται οι αποδημητικές συνήθειες άγριων ζώων που διανύουν τεράστιες αποστάσεις σε επικίνδυνες διαδρομές, όπως καταγράφονται από κάμερες ειδικά κατασκευασμένες γι’ αυτήν τη μοναδική παραγωγή. Η σειρά αποτελείται από επτά ωριαία επεισόδια, που θα μεταδίδονται από αυτή την Κυριακή 7/11 και κάθε Κυριακή στις 21:00. Αμέσως μετά το πρώτο επεισόδιο, στις 22:00, ακολουθεί το Great Migrations: Behind The Scenes, αφιέρωμα το οποίο αποκαλύπτει την προηγμένη τεχνολογία που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθούν οι πρωτόγνωρες κινηματογραφικές λήψεις ζωικών συμπεριφορών, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του National Geographic στα απαιτητικά αυτά γυρίσματα.
Με περισσότερες από 400 ώρες υποβρύχιας κινηματογράφησης και 350 ώρες κινηματογράφησης υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με λήψεις από γκρεμούς σε παγόβουνα και από μεγάλο ύψος σε υποθαλάσσιο βάθος, η σειρά «Great Migrations» δίνει στη λέξη «κίνηση» ένα εντελώς καινούργιο νόημα και καταγράφει με απίστευτη σαφήνεια τις κινήσεις των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.
Καινούργια επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη βιοποικιλότητα των άγριων ζώων αποκαλύπτονται, παρασύροντας τους συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας σε μια συγκλονιστική οπτικοακουστική εμπειρία. Η ομορφιά του θεάματος ενισχύεται από την ανακάλυψη πρωτόγνωρων ζωικών συμπεριφορών και νέας γνώσης σχετικά με τις μεταναστεύσεις τους, οι οποίες είναι ζήτημα ζωής και θανάτου σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταλλάσσεται.
Η ομάδα του National Geographic κάλυψε 420.000 μίλια στις επτά ηπείρους μέσα σε τρία χρόνια για να ολοκληρώσει την πρωτοποριακή αυτή παραγωγή. Τέσσερα από τα επεισόδια της μοναδικής σειράς του θεματικού καναλιού της Nova, καταγράφουν το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης των ζώων ανά την υδρόγειο, σε αφήγηση του διάσημου ηθοποιού Alec Baldwin.
«Το Great Migrations είναι κάτι περισσότερο από ωραίες εικόνες. Παρουσιάζει ιστορίες επιβίωσης, οικογένειας και ζωής, και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη φωνή για να συνοδεύσει τους θεατές σε αυτό το ταξίδι, από αυτή του Alec Baldwin», δήλωσε για τη συμμετοχή του βραβευμένου με ΕΜΜΥ ηθοποιού ο Char Serwa, Executive Producer του National Geographic Channel. Συμπλήρωσε επίσης ότι «η δεξιοτεχνία του να μεταφέρει μέσω της εκφραστικότητάς του τα έντονα συναισθήματα, το δράμα αλλά και την απαραίτητη πληροφόρηση εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο την τηλεοπτική εμπειρία». Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα επτά επεισόδια της σειράς θα παρουσιαστεί ως ένα πρωτότυπο μουσικό κονσέρτο που ντύνει το πανέμορφο οπτικοαουστικό υλικό από το ντοκιμαντέρ, προσφέροντας ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα.
Το National Geographic, προβάλλεται αποκλειστικά από την ψηφιακή πλατφόρμα της Nova.

Blog-Σχόλιο: Με την ευκαιρία, πότε η Nova θα εντάξει στην πλατφόρμα της τις δυο εκδόσεις υψηλής ευκρίνειας «Nat Geo HD και Nat Geo Wild HD»; Μια και οι περισσότερες παραγωγές του National Geographic, όπως οι «Μεγάλες Μεταναστεύσεις» απολαμβάνονται καλύτερα σε υψηλή ευκρίνεια!