"Nova Highlights": Τα Novacinema ταξιδεύουν σε Γαλλία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ!...

"Nova Highlights 07 - 14 Οκτωβρίου": Νέα σειρά «Breaking Ice» του Discovery HD Showcase...
Cinema για παιδιά στα κανάλια Novacinema!
Σημαντικές επιλογές κινηματογραφικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων τρέχουν στις υπηρεσίες Nova


...
Τα Novacinema ταξιδεύουν σε Γαλλία, Νορβηγία, Ιαπωνία και ΗΠΑ!
Ταξίδι στο Σινεμά του Κόσμου με τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova

Οι καλύτερες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές είναι στα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, κάθε Τετάρτη στις 22:00. Τον Οκτώβριο, οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova θα ταξιδέψουν τηλεοπτικά σε Γαλλία, Αμερική, Νορβηγία, αλλά και στην μακρινή Ιαπωνία, απ’ όπου προέρχεται η κοινωνική ταινία «Πατέρας και Γιος». Η συγκεκριμένη παραγωγή, που τιμήθηκε με το Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, αποτελεί έναν ποιητικό ύμνο στην πατρική αγάπη και έρχεται, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, στις 29/10.

Η απόφασή ενός ιδιοκτήτη ναυπηγείου να απολύσει μέρος του προσωπικού του, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με δυσάρεστες συνέπειες, στη γαλλική ταινία «La mer a boire», που θα προβληθεί στις 8/10. Για 3 Όσκαρ και 3 Χρυσές Σφαίρες ήταν υποψήφια η δραματική αμερικάνικη ταινία «The Master» του Πολ Τόμας Άντερσον, που «ακτινογραφεί» μοναδικά τη μεταπολεμική Αμερική. Η ταινία θα μεταδοθεί στις 15/10, με πρωταγωνιστές τους Χοακίν Φίνιξ, Έιμι Άνταμς και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Τα κινηματογραφικά ταξίδια των Novacinema συνεχίζονται στις 22/10 με την πολεμική περιπέτεια «Μεταξύ Εχθρών», Νορβηγικής παραγωγής.


Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!


"Nova Highlights 07 - 14 Οκτωβρίου": Νέα σειρά «Breaking Ice» του Discovery HD Showcase...

Τρίτη 7 Οκτωβρίου Novasports 1 & Novasports 1 HD στις 19:00
«Στο Φιλέ» (Z)
Πρεμιέρα και για το «Στο Φιλέ» την Τρίτη 7/10. Η εκπομπή μας μεταφέρει όλη την ειδησεογραφία από το χώρο του βόλεϊ και όλα τα τελευταία νέα ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Volley League το Σάββατο 11/10.


Τρίτη 7 Οκτωβρίου Novacinema2 & Novacinema2 HD στις 22:00
«Delivery Man: Δεν τα φέρνει τα παιδιά ο πελαργός» - «Delivery Man»
Ο Ντέιβιντ είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, η ζωή του οποίου ανατρέπεται, όταν μαθαίνει, εντελώς ξαφνικά, ότι, λόγω ενός λάθους στην τράπεζα σπέρματος είναι ο βιολογικός πατέρας 533 παιδιών. Καθώς όμως ο ήρωάς μας πασχίζει να αποφασίσει αν θα αποκαλύψει ή όχι την πραγματική του ταυτότητα στα παιδιά του, ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης του αληθινού του εαυτού… Το ρόλο του Ντέιβιντ αναλαμβάνει ο Βινς Βον σε αυτή την… καρπερή κωμωδία, η οποία αποτελεί ριμέικ του καναδέζικου φιλμ «Daddy Cool», που είχε σκηνοθετήσει επίσης ο Κεν Σκοτ.


Τετάρτη 8 Οκτωβρίου Novacinema1 & Novacinema1 HD στις 21:00
«Gotham»
Η νέα και πολυαναμενόμενη σειρά της Warner Brothers έρχεται στο Novacinema 1  &  Novacinema 1 HD κάθε Τετάρτη, μόλις  48 ώρες μετά την προβολή της στην Αμερική! Η σειρά είναι βασισμένη στην ιστορία του  Batman και παρουσιάζονται όλες οι ιστορίες  των αντιπάλων του όπως του Penguin, του Riddler, της Catwoman, του Joker, της Poison Ivy αλλά και η ιστορία του “σκοτεινού ιππότη” : Του μικρού Bruce Wayne που μετά την δολοφονία των γονιών του αποφασίζει να εξοντώσει τους σκληρούς εγκληματίες της πόλης στο πλευρό του φίλου - και μέντορά του - ντετέκτιβ  James Gordon.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου National Geographic Channel στις 21:00
«Area 51: Απόρρητοι φάκελοι της CIA» (Νέο ντοκιμαντέρ)
Βασισμένο σε αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα της CIA, το ντοκιμαντέρ αφήνει στην άκρη θεωρίες και φήμες και αποκαλύπτει την αληθινή ιστορία για όσα διαδραματίστηκαν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που φέρουν την ανεπίσημη ονομασία «Area 51». Επίσης, άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί και γνωρίζουν τα γεγονότα «εκ των έσω» αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για κορυφαία προγράμματα της Αμερικανικής Αεροπορίας, τα οποία εδραίωσαν την εναέρια υπεροχή των ΗΠΑ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου μέχρι τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου Discovery HD Showcase στις 22:00
«Breaking Ice» (Νέα σειρά)
Επιβιβαστείτε στα παγοθραυστικά που ταξιδεύουν στις δύο άκρες της Γης, την Αρκτική και την Ανταρκτική, με τη νέα σειρά «Breaking Ice» του Discovery HD Showcase, και δείτε τι συμβαίνει πάνω στα σκάφη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα! Σε κάθε επεισόδιο, γίνετε μέλη του πληρώματος αυτών των ατσάλινων σκαφών που είναι τόσο δυνατά όσο και ο Τιτανικός, με τη διαφορά ότι όταν χτυπούν παγόβουνα δε βουλιάζουν αλλά τα σπάζουν! Επίσης, δείτε διάφορες καταστροφές που έχουν συμβεί εκεί τα τελευταία χρόνια.


Πέμπτη 9 Οκτωβρίου Novacinema 1 & Novacinema 1 HD στις 22:00
«September» (Πρεμιέρα)
Κοινωνική, 2013, Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Ηθοποιοί: Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Στέργιογλου, Νίκος Διαμαντής
Η Άννα δουλεύει σ’ ένα κατάστημα ως πωλήτρια και ζει με το σκύλο της σ’ ένα μικρό
διαμέρισμα. Όταν εκείνος πεθαίνει, ζητά να τον θάψει στον κήπο της οικογένειας που μένει στην απέναντι μονοκατοικία, η οποία αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται το καταφύγιό της…

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου Novacinema4 στις 21:00
«Στρουμφάκια 2» - «The Smurfs
Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με νέες διασκεδαστικές περιπέτειες, χάρη στην εμμονή του σατανικού μάγου Δρακουμέλ που συνεχίζει -ευτυχώς για μας - να τα καταδιώκει! Άλλωστε, αν δεν υπήρχαν κακοί, δεν θα υπήρχαν ήρωες… Η ιστορία της νέας ταινίας θα μας ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι και τα πιο εντυπωσιακά του αξιοθέατα, όπως η Όπερα και η Παναγία των Παρισίων, θέτοντας ερωτήματα και μηνύματα σχετικά με την πραγματική καταγωγή και το ρόλο της ανατροφής αλλά και για το τι τελικά διαλέγει ο καθένας να είναι στη ζωή του…

Σάββατο 11 Οκτωβρίου Novasports 2 & Novasports 2 HD στις 16:30
«Παίζουμε Ελλάδα Λεπτό προς Λεπτό» (Ζ)
Η εκπομπή «Παίζουμε Ελλάδα» από τις 11/10 (μέρα έναρξης του πρωταθλήματος της Basket League) θα είναι μαζί μας κάθε Σάββατο για να μας μεταφέρει όσα διαδραματίζονται στα παρκέ της Α1. Η δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών Novasports θα παρακολουθεί Λεπτό προς Λεπτό τους 5 αγώνες της 1ης αγωνιστικής που θα διεξάγονται παράλληλα στις 17.00 ενώ μετά το τέλος των αγώνων, θα συνοψίζει τα όσα θα έχουν γίνει.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου Mezzo στις 21:30
«Ναταλί Ντεσέ: Το κορίτσι του συντάγματος» (Όπερα)
Η Ναταλί Ντεσέ είναι μια από τις σπουδαιότερες σοπράνο της σύγχρονης λυρικής τέχνης. Διάσημη για την υπέροχη φωνή της αλλά και προικισμένη με εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες, η κορυφαία Γαλλίδα υψίφωνος έχει αγαπηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Mezzo δίνει την ευκαιρία στους συνδρομητές της Nova να την απολαύσουν στην όπερα «Το κορίτσι του συντάγματος», του Γκαετάνο Ντονιτσέτι. Στο ρόλο του Τόνιο, ο Περουβιανός τενόρος Χουάν Ντιέγκο Φλόρες. Την Ορχήστρα της Όπερας διευθύνει ο Μάρκο Αρμιλιάτο.

Κυριακή 12 Οκτωβρίου Novacinema1 & Novacinema1 HD στις 22:00
«12 χρόνια σκλάβος» - «12 years a slave» (Πρεμιέρα)
Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό και σκληρό για τα χολιγουντιανά δεδομένα αντιρατσιστικό δράμα, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ο Στιβ ΜακΚουίν, φωτίζοντας την πλέον σκοτεινή σελίδα της αμερικανικής ιστορίας, αφηγείται μοναδικά τη συναρπαστική ιστορία του Σόλομον Νόρθαπ, ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια για την προσωπική του ελευθερία και επιβίωση. Ο Τσιούιτελ Ετζιοφόρ στον πρωταγωνιστικό ρόλο διαθέτει μια απέριττη εκφραστικότητα και συγκλονίζει με το πάθος του για ελευθερία, αλλά και την εσωτερική του πάλη για συγκράτηση των βίαιων συναισθημάτων του κατά αυτών που τον διαφεντεύουν. Η ταινία ήταν υποψήφια για εννέα Όσκαρ και απέσπασε τελικά τρία (καλύτερης ταινίας, β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Λουπίτα Νιόνγκο και καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου στονΤζον Ρίντλεϊ).

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου Novacinema1 & Novacinema1 HD στις 22:00
«Nebraska» (Πρεμιέρα)
Ο Αλεξάντερ Πέιν, έχοντας ήδη φτάσει στη δωδέκατη σκηνοθετική του δουλειά, επιβεβαιώνει το πραγματικό δημιουργικό του ταλέντο με αυτή την ώριμη κινηματογραφική δουλειά. Η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ είναι η καταλληλότερη για να αποδώσει το οδοιπορικό αυτό προς τη Nebraska, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική ηθογραφία της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες. Η επιλογή δε του παλαίμαχου ηθοποιού Μπρους Ντερν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αποδεικνύεται πραγματικά εμπνευσμένη και το ερμηνευτικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ.

Cinema για παιδιά στα κανάλια Novacinema!


Αγαπημένες ταινίες, μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, κάθε Παρασκευή στις 21:00

Τα παιδιά έχουν πλέον τη δική τους ώρα στα κανάλια Novacinema. Μία γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων έρχεται κάθε Παρασκευή στις 21:00 από το Novacinema 4. Τον Οκτώβριο, τα «Στρουμφάκια 2» ξεκινούν από το Παρίσι τη μυθική ξενάγηση στη φαντασία, ετοιμάζοντας το έδαφος για την περιπλάνηση των μικρών τηλεθεατών στο «Μυστικό βασίλειο του δάσους», πριν απογειωθούν με τα «Αεροπλάνα» και απολαύσουν προϊστορικές δόσεις γέλιου με την κωμική περιπέτεια «Οι Κρουντς», στη νέα παιδική ζώνη των καναλιών Novacinema. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, με τις φωνές αγαπημένων πρωταγωνιστών, όπως του Γιώργου Καπουτζίδη, της Ντορέτας Παπαδημητρίου και του Αντίνοου Αλμπάνη.

Στην ταινία «Στρουμφάκια 2», που προβάλλεται στις 10/10, τα θρυλικά μπλε πλασματάκια ταξιδεύουν στο Παρίσι και συνεχίζουν τις διασκεδαστικές τους περιπέτειες. «Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους» χαρίζει φαντασία και περιπέτεια σε μια animation παραγωγή που θα προβληθεί στις 17/10, ενώ τα συναρπαστικά «Αεροπλάνα» απογειώνονται στις 24/10 για να προσφέρουν μπόλικη δράση στους μικρούς τηλεθεατές. Τέλος, οι προβολές του Οκτωβρίου στο Novacinema 4 ολοκληρώνονται στις 31 του μήνα με την κωμική περιπέτεια «Οι Κρουντς», η οποία ακολουθεί την πρώτη οικογένεια του πλανήτη στο ξεκίνημα ενός μοναδικού ταξιδιού.


Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!