Satellite Monitor: Οι τροχιακές θέσεις της SES για την Ελλάδα…

H SES καλύπτει 880.000 χρήστες στην Ελλάδα...
Σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα του Satellite Monitor, η SES, πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών, έφτασε το 2014 να καλύπτει 880.000 οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα. Σε μια χώρα όπου κυριαρχεί η Eutelsat (ως πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών), αφού η πλειοψηφία της συνδρομητικής βάσης των Ελληνικών δορυφορικών πλατφορμών στοχεύει κεντρικά στους δορυφόρους της, "Hot Bird 13E (nova με περισσότερους από 507.331 συνδρομητές)", "Eutelsat 9Α - 9Ε (ΟΤΕ ΤV με περισσότερους από 366.846 συνδρομητές)", καθώς και από την ελεύθερη αγορά στον "Eutelsat 3B - 3.1E" (στις δορυφορικές τροφοδοσίες των "Digea και ERT")… Ενώ τρεις είναι οι βασικές τροχιακές θέσεις της SES οι οποίες καλύπτουν με ισχυρό σήμα τη χώρα μας "Astra 19.2E στις προτιμήσεις των Ελλήνων για τις σημαντικές HD FTA εκπομπές κυρίαρχα από τη Γερμανική αγορά!), Astra 23.5E και Astra 31.5E"... Kαι ίσως το επόμενο διάστημα να δούμε μια από αυτές τις τροχιακές θέσεις να διεκδικούν εν δυνάμει εξελίξεις στη ζώνη Clarke...,
Nicolas A.

...είτε με τον επερχόμενο διεθνή διαγωνισμό της ΕΡΤ για την επίγεια τροφοδοσία των multiplex ευρυεκπομπής μέσω δορυφόρου (στους πομπούς των κέντρων εκπομπής στην Ελληνική επικράτεια), είτε με μια ενδεχόμενη προοπτική ανάπτυξης μιας νέας πλατφόρμας μέσω δορυφόρου…



H SES καλύπτει 880.000 χρήστες στην Ελλάδα... 
H SES, πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών, έφτασε το 2014 να καλύπτει 880.000 οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Satellite Monitor.
Η SES, ο κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι η κάλυψη που παρέχει σε οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα, έφθασε το 2014 τα 880.000 νοικοκυριά, σημειώνοντας αύξηση κατά 340.000 οικιακούς χρήστες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας Satellite Monitor, που καταγράφει την ανάπτυξη της αγοράς δορυφορικών και ευρυζωνικών τηλεοπτικών υπηρεσιών σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η SES πλέον καλύπτει το 68% των συνολικών δορυφορικών συνδέσεων στην Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες σε 750.000 νοικοκυριά, έναντι 450.000 στο τέλος του 2013. Η SES παρέχει επίσης έμμεσα υπηρεσίες σε 130.000 οικιακούς χρήστες IPTV έναντι 90.000 στο τέλος του 2013, φθάνοντας το 81% των συνολικών χρηστών IPTV στη χώρα.
Κατά την ίδια περίοδο, η λήψη δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα αυξήθηκε σχεδόν κατά 330.000 οικιακούς χρήστες. Καλύπτει πλέον 1,1 εκατ. νοικοκυριά, που αντιστοιχούν στο 27% του συνολικού αριθμού των οικιακών χρηστών.
Ο κ. Pietro Guerrieri, Γενικός Διευθυντής της SES Italia, τόνισε: «Η δορυφορική τηλεόραση ακολουθεί τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι αντιπροσωπεύει το μέλλον των τηλεοπτικών υπηρεσιών, παρά το γεμάτο προκλήσεις οικονομικό περιβάλλον και το γεγονός ότι η αγορά κυριαρχείται από επίγειες υποδομές.

Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, η SES βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσον αφορά τις τεχνολογίες μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων παγκοσμίως ενώ έχει συμβάλει στην επίτευξη ενός ακόμα χρόνου ανάπτυξης για την αγορά δορυφορικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Δέσμευσή μας είναι να έχουμε ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψηφιακών τηλεοπτικών υπηρεσιών στη χώρα, αξιοποιώντας την ανεπτυγμένη υποδομή μας και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της ομάδας μας. Επιπλέον, έχουμε την πεποίθηση ότι έχουμε θέσει τις κατάλληλες βάσεις για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανταγωνιστική μας θέση και να αναπτύσσουμε την κάλυψή μας τα επόμενα χρόνια.»









Σύμφωνα με την έρευνα Satellite Monitor, η SES το 2014 αύξησε την κάλυψή της σε 312 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες παγκοσμίως, καλύπτοντας έτσι με τις υπηρεσίες της 1,1 δισ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και σημείωσε άνοδο κατά 7% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
Τα στοιχεία επίσης επιβεβαιώνουν την επέκταση της μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος HD στην περιοχή, καθώς 47 εκατομμύρια οικιακοί χρήστες δορυφορικών υπηρεσιών παρακολούθησαν τηλεοπτικό περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας το 2014, σε σχέση με 38 εκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά.


Ο δορυφόρος παραμένει ο πιο διαδεδομένος τρόπος λήψης τηλεοπτικού σήματος στην Ευρώπη, καλύπτοντας τώρα πάνω από 90 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η SES εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, με πάνω από 64 εκατομμύρια δορυφορικές συνδέσεις. Η Ευρώπη συνεπώς παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για τη SES από πλευράς απευθείας κάλυψης.