«Birdman ή η απρόσμενη αρετή της αφέλειας»: Η ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία Όσκαρ έρχεται στα κανάλια Novacinema!

Οι καλύτερες ταινίες παίζουν πρώτα στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova. Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 22:00, μέσα από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD η ψυχαγωγική εμπειρία θα απογειωθεί με την αποκλειστική και Α’ τηλεοπτική προβολή τoυ «Birdman ή η απρόσμενη αρετή της αφέλειας», της ταινίας που σάρωσε στα φετινά Όσκαρ με 9 υποψηφιότητες και τέσσερα βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Πρωτότυπου Σεναρίου).
...Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου («Βαβέλ») δημιουργεί μία υπέροχη ταινία με κεντρικό ήρωα έναν ξεπεσμένο κινηματογραφικό σταρ. Ο Ρίγκαν (Μάικλ Κίτον) είναι ένας πρώην σταρ υπερηρωικών ταινιών, που ελπίζει πως με την τελευταία του φιλόδοξη παραγωγή στο Μπρόντγουεϊ θα καταφέρει, μεταξύ άλλων, να «αναστηλώσει» τη σχεδόν τελειωμένη του καριέρα. Καθώς η πρεμιέρα πλησιάζει, ένας συμπρωταγωνιστής τραυματίζεται, αναγκάζοντας τον Ρίγκαν να προσλάβει έναν αντικαταστάτη (Έντουαρντ Νόρτον), ο οποίος υπόσχεται να «ταρακουνήσει τα νερά». Στο μεταξύ, ο Ρίγκαν θα πρέπει να «διαχειριστεί» τη φίλη του, την κόρη του και την πρώην γυναίκα του. Πρόκειται για ένα ταξίδι προσωπικής επιβεβαίωσης, για ένα βασανιστικό διάλογο του πρωταγωνιστή με το πολύπλευρο και πολυσήμαντο Εγώ του, σε μία αναζήτηση του ουσιαστικού νοήματος της ζωής. Μαζί με τον εξαιρετικό Μάικλ Κίτον, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Α’ Αντρικού Ρόλου, πρωταγωνιστούν οι Έντουαρντ Νόρτον, Έμα Στόουν, Ναόμι Γουότς και «ο δικός μας», Ζακ Γαλιφιανάκης.

Η ταινία μετά την προβολή της θα είναι διαθέσιμη τόσο από την υπηρεσία Nova On Demand, όσο και από την υπηρεσία Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova να μπορούν να την παρακολουθήσουν, όποτε θέλουν και όπου και αν βρίσκονται.