Το OTE HISTORY συνεχίζει την ενδιαφέρουσα περιήγηση στον Πειραιά

Αυτή την εβδομάδα στο ΟΤΕ HISTORY, η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» συνεχίζει το ταξίδι στον Πειραιά, το ντοκιμαντέρ Μυρίζει Πάσχα μας ταξιδεύει στην Νίσυρο, ενώ το αφιέρωμα «Θεοδόσης Τάσιος: Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πέντε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την υπογραφή του σπουδαίου Έλληνα ακαδημαϊκού, πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα.
...Στον Πειραιά μας ταξιδεύει και αυτή την Παρασκευή στις 21.00 το «Ελλάδα από το Α ως το Ω», με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος. Αυτή τη φορά, η εκπομπή του OTE HISTORY  μας ξεναγεί στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και μας αποκαλύπτει τις γνήσιες μουσικές αναφορές της περιοχής, αλλά και τον αθλητισμό στη στεριά και την θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Πολυχρονίου μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, ενώ ο πολίστας Βαγγέλης Πάτρας μιλά για τον Πειραιά ως «αθλητική πρωτεύουσα της Ελλάδας», για την υδατοσφαίριση που ήρθε από τη Μ. Ασία και τα παιχνίδια στο Μικρολίμανο. Και συνεχίζουμε με μια περιήγηση σε μουσεία και πνευματικά κέντρα του Πειραιά, από την αρχαιολόγο Ευαγγελία Μπαφούνη (κτήριο Παλιού Ταχυδρομείου που στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη) και τον ποιητή Γιώργο Χρονά (ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη). Ακόμη, ο ερευνητής Σπύρος Παπαϊωάννου, μας μεταφέρει το κλίμα μέσα στο οποίο γεννήθηκε και άνθισε το ρεμπέτικο και δίνει τη σκυτάλη στους μουσικούς Γιώργο Κοντογιάννη και Μανώλη Δημητριανάκη.

Το αφιέρωμα του ΟΤΕ HISTORY στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Βασίλη Μάρο συνεχίζεται και τις επόμενες δύο εβδομάδες. Την Πέμπτη 21 Απριλίου (21.00), θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Κρουαζιέρα στο Αιγαίο με τον φακό να μας ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου, την Έφεσο και την Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε την Κυριακή των Βαΐων, με την back2back προβολή των ντοκιμαντέρ Νέοι Δρόμοι (21.00) για τη ραγδαία άνοδο των κατασκευαστικών έργων κατά τη δεκαετία του ’70, που οδήγησε στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών στην Ελλάδα, και Bασιλικές Δόξες (21.40), που καταγράφει την πορεία των βασιλέων στην Ελλάδα από το 1863 με τον Β’ Γεώργιο, μέχρι τον γάμο της Σοφίας.
Παραμένοντας στο αφιέρωμα στο Βασίλη Μάρο, το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου (21.00) με το Άθως-Το Άγιον Όρος  ξεναγούμαστε στο Άγιον Όρος καθώς διασχίζουμε τη Χερσόνησο του Άθω, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη στις 21.00 με το ντοκιμαντέρ Ο κόσμος των εικόνων ταξιδεύουμε από την Ιερουσαλήμ και το Σινά μέχρι το Άγιον Όρος.
Το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21.00, το ΟΤΕ HISTORY θα φιλοξενήσει το αφιέρωμα «Θεοδόσης Τάσιος: Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» και θα προβάλει πέντε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Έλληνα ακαδημαϊκού, πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα Θεοδόση Τάσιου («Δίoλκος για 1500 χρόνια», «Τα μαθηματικά υδρεύουν τη Σάμο», «Βράχος 2000 τόνων ταξιδεύει 20 χιλιόμετρα» κ.ά.), τα οποία προλογίζει ο ίδιος ο καθηγητής.
Την Μεγάλη Δευτέρα στις 21.00 το ντοκιμαντέρ Μυρίζει Πάσκα της Ελένης Αλεξανδράκη μας ταξιδεύει στην καθημερινή ζωή και τα έθιμα των κατοίκων της Νισύρου κατά τη Σαρακοστή και το Πάσχα.