Αναδρομή στην καταστροφική πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917 κάνει το COSMOTE HISTORY

To COSMOTE HISTORY φέρνει στις οθόνες μας τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV, «Θεσσαλονίκη 1917: Η φωτιά που γέννησε μια πόλη», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαρδαρινού, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η κάμερα αφηγείται: Συμπαραγωγές COSMOTE TV». Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει την καταστροφική πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1917, και αποκαλύπτει τον τρόπο που κατάφερε η  πόλη αυτή να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της (Κυριακή 3/12, 21.00).
Η «Μηχανή του Χρόνου» επιστρέφει την Δευτέρα 4/12 στις 21.00 με το επεισόδιο «Από την Αργώ στην τριήρη». 
Ο Χρίστος Βασιλόπουλος διερευνά τη μεγάλη ναυτική περιπέτεια στο Αιγαίο από τα προϊστορικά χρόνια, παρουσιάζει τις αστρονομικές και θαλάσσιες γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων κι επιχειρεί να ανακαλύψει πού σταματά ο μύθος και πού ξεκινά η αλήθεια της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
Η σειρά παραγωγής COSMOTE TV, «Πρόσωπα της εποχής μας», μας συστήνει τον Γιώργο Ρουμπάνη, τον άνθρωπο που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, έπειτα από αγώνα διάρκειας οκτώ ωρών, κάτω από πρωτόγονες, με τα σημερινά δεδομένα, συνθήκες  (Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 21.00).
Μέσα από το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY, ξεχωρίζουμε επίσης το ντοκιμαντέρ «Το Ηφαίστειο της Σαντορίνης», ένα μοναδικό αφιέρωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια ενεργά ηφαίστεια, η έκρηξη του οποίου συγκλόνισε τον ελλαδικό χώρο πριν από 3.600 έτη (Πέμπτη 30/11, 22.00).