Ο πρώτος 4K δέκτης του Ομίλου Deutsche Telekom ξεκινά από τη γερμανική αγορά με τη πλατφόρμα λογισμικού Zenterio OS…

Με την υποστήριξη του Zenterio, ο νέος High-End δέκτης της "EntertainTV" θα υποστηρίζει περιεχόμενο 4K, YouTube ™, Netflix και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά…
Η Zenterio ως κορυφαίος πάροχος λύσεων τηλεόρασης και πολυμέσων, ανακοίνωσε ότι η TDG Germany, που ανήκει στον όμιλο Deutsche Telekom, έχει αναπτύξει ένα δεύτερο set-top box (STB) με την υποστήριξη του Zenterio OS ως μέρος της στρατηγικής του Ομίλου Deutsche Telekom για την εναρμόνιση των STB client λογισμικού σε όλες τις δραστηριότητές της σε Γερμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Κροατία

 Με την υποστήριξη του Zenterio OS, το high-end 4K STB της Entertain TV υποστηρίζει μια ποικιλία προηγμένων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου 4K, YouTube ™ και Netflix περιεχομένου, επιτρέποντας στους συνδρομητές της TDG Germany να απολαμβάνουν μια πλούσια σε λειτουργίες τηλεοπτική εμπειρία. Το Zenterio OS βασίζεται σε μια εξαιρετικά επεκτάσιμη αρχιτεκτονική λογισμικού που μειώνει τον χρόνο ενσωμάτωσης, μειώνει το κόστος και δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο Deutsche Telekom να ενοποιήσει εύκολα όλες τις υλοποιήσεις STB γύρω από ένα μεσαίο λογισμικό.
Η Γερμανία είναι η κορυφαία αγορά 4K τηλεόρασης στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Dataxis . Με το Zenterio OS που τροφοδοτεί τα νέα κανάλια EntertainTV STB, η TDG Germany μπορεί να προσφέρει στους συνδρομητές τις τελευταίες προηγμένες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης 4K. Τα διαδραστικά κανάλια EntertainTV υποστηρίζουν ένα σύνολο λειτουργιών τελευταίας τεχνολογίας που περιλαμβάνει live IPTV με ανάλυση 4K. VOD, YouTube, Netflix και άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, μεγίστη διαχείριση χωρητικότητας πόρων, προηγμένο γονικό έλεγχο, αλληλεπίδραση με τις διασυνδεμένες συσκευές και προηγμένες δυνατότητες συλλογής και παρακολούθησης δεδομένων.
Το Zenterio OS είναι ένα ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα για διαδραστική τηλεόραση με αποδεδειγμένη τεχνολογία που χωρίζει το λογισμικό από το υλικό, επιταχύνει την ολοκλήρωση και τις νέες εκκινήσεις υπηρεσιών. Ως ανοιχτό λογισμικό σύστημα, το Zenterio OS παρέχει στον όμιλο Deutsche Telekom την ευελιξία να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε STB.
"Είναι η πρώτη φορά που ο Όμιλος Deutsche Telekom έχει προσφέρει μια υπηρεσία 4K μέσω της EntertainTV στη Γερμανική αγορά και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε μαζί σε αυτό το έργο", δήλωσε ο Jörgen Nilsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Zenterio. "Η κοινή πλατφόρμα λογισμικού μας ήταν το κλειδί για την επιτυχία της έναρξης αυτής της υπηρεσίας και δύο άλλων σημαντικών υπηρεσιών για τον Όμιλο Deutsche Telekom πρόσφατα, στη Γερμανία και την Κροατία".